Somat Logo

Ciuperci umplute

Ingrediente
Porții: 2

  • 500 g de ciuperci
  • 2 ceape verzi
  • 1 hașmă
  • 150 g de brânză de oaie
  • ½ linguriță de boia
  • ¼ linguriță de fulgi de ardei iute
  • ½ linguriță de ulei vegetal
  • 150 g de spanac
  • ½ linguriță de nucșoară
  • sare
  • piper

Ustensile: cuptor, tocător, cuțit, castron mic, tigaie mare, răzătoare fină, lingură de lemn, lingură, tavă termorezistentă

Preîncălziți cuptorul la 180°C. Mărunțiți hașma și tăiați ceapa verde pe diagonală în rondele subțiri. Într-un castron mic, amestecați brânza, boiaua, fulgii de ardei iute, uleiul vegetal și ceapa verde. Asezonați după gust cu sare și piper.

Într-o tigaie mare, încingeți niște ulei vegetal la foc mediu și prăjiți hașma cca 1 – 2 min. Apoi, adăugați spanacul și lăsați la gătit cca 1 – 2 min. până se înmoaie. Răzuiți nucșoară și amestecați foarte bine. Luați compoziția de pe foc.

Rupeți ușor codițele ciupercilor. Apoi, cu o lingură, scobiți ușor partea din mijloc a ciupercii pentru a crea o cavitate pentru umplutura dorită.

Umpleți ciupercile fie cu spanac, fie cu amestec de brânză și așezați-le într-o tavă termorezistentă sau într-o tavă. Puneți compoziția la cuptorul preîncălzit și lăsați la copt circa 12 – 15 minute la 180°C până ce brânza se topește și devine aurie spre maronie. Poftă bună!

Ți-e teamă de dezordine? Să nu îți fie!

După ce ai terminat de gătit pentru câteva #momenteimpreuna alături de cei dragi, nu trebuie să îți faci griji de vasele murdare. 

Cu Somat, chiar și cea mai greu de îndepărtat murdărie, precum grăsimea sau grăsimea arsă este îndepărtată, așadar, vasele se curăță ușor și perfect.