Somat Logo

Fettucine Alfredo

Ingrediente
Porții: 4

  • 500 g de paste fettuccine (proaspete) 
  • 2 căței de usturoi 
  • 4 lingurițe de pătrunjel 
  • 80 g de unt 
  • 400 ml de smântână 
  • 150 g de parmezan 
  • Parmezan pentru servire 
  • sare 
  • piper

Ustensile: tocător, cuțit, o cratiță mică și una mare, sită

Decojiți și pisați usturoiul. Tocați pătrunjelul mărunt.

Topiți puțin unt în cratiță la foc mediu-mic. Adăugați usturoi și prăjiți cca 1 min. Puneți smântâna în cratiță și asezonați cu sare și piper. Lăsați compoziția la foc mic cca 3 min. sau până devine ușor groasă. Amestecați din când în când. Adăugați parmezan și luați cratița de pe foc.

Puneți apa la fiert. Adăugați apoi sare și pastele fettucine și lăsați-le să fiarbă până devin al dente. Scurgeți pastele fettucine și adăugați-le în sosul de smântână. Amestecați compoziția. Puneți cratița din nou pe foc, adăugați pătrunjelul tocat și untul și amestecați din nou pentru a acoperi.

Adăugați sare și piper după gust. Serviți cu extra parmezan. Poftă bună!

Ți-e teamă de dezordine? Să nu îți fie!

După ce ai terminat de gătit pentru câteva #momenteimpreuna alături de cei dragi, nu trebuie să îți faci griji de vasele murdare. 

Cu Somat, chiar și cea mai greu de îndepărtat murdărie, precum grăsimea sau grăsimea arsă este îndepărtată, așadar, vasele se curăță ușor și perfect.