Somat Logo

Macaroane cu creveți, roșii și nectarine

Ingrediente
Porții: 2

  • 300 g de macaroane
  • 250 g de creveți
  • 5 roșii
  • 2 nectarine
  • 1 cățel de usturoi
  • 10 g de busuioc
  • sare
  • piper
  • ulei vegetal pentru prăjit
  • ulei de măsline pentru servit

Ustensile: o cratiță mare, un castron mare, o răzătoare, tocător, cuțit, un castron mic, o tigaie, lingură de lemn

Fierbeți macaroanele într-o cratiță mare cu apă cu sare cca 8 – 10 min., conform indicațiilor de pe ambalaj. Scurgeți-le și lăsați-le de-o parte.

Între timp, dați roșiile prin răzătoare, folosind partea cu orificiile mai mari. Aruncați coaja și tulpinile.

Răzuiți și nectarinele în același castron, apoi aruncați sâmburii. Asezonați cu sare și piper.

Tocați mărunt usturoiul. Tăiați mărunt busuiocul. Decorticați creveții, iar dacă este necesar, scoateți nervurile.

În puțin ulei vegetal, gătiți sote creveții și usturoiul la foc mediu-mare cca 1 - 2 min. pe fiecare parte. Luați compoziția de pe foc.

Adăugați macaroanele, roșiile și sosul de nectarine. Amestecați bine și încălziți dacă este nevoie.

Presărați nișe busuioc și serviți cu puțin ulei de măsline. Poftă bună!

Ți-e teamă de dezordine? Să nu îți fie!

După ce ai terminat de gătit pentru câteva #momenteimpreuna alături de cei dragi, nu trebuie să îți faci griji de vasele murdare. 

Cu Somat, chiar și cea mai greu de îndepărtat murdărie, precum grăsimea sau grăsimea arsă este îndepărtată, așadar, vasele se curăță ușor și perfect.