Skip to Content

Pui prăjit cu portocale roșii și mămăligă

Ingrediente
Porții: 4

  • 1 pui
  • 3 portocale roșii
  • 2 căței de usturoi
  • 10 frunze de salvie (separate)
  • 30 g de merișoare confiate
  • 150 g de unt (împărțit)
  • 500 ml de supă de legume
  • 200 ml de lapte
  • 180 g de făină de mălai
  • 60 g de parmezan
  • 6 lingurițe de migdale feliate
  • unt pentru uns
  • sare
  • piper

Ustensile: cuptor, tocător, răzătoare fină, storcător de citrice, cuțit, oală, lingură de lemn, o tavă, pensulă de uns aluatul, o tigaie, tel

Preîncălziți cuptorul la 180°C. Începeți de la piept, îndepărtați ușor pielea de pe pui cu ajutorul mânerului de la o lingură, având grijă să nu rupeți pielea. Lăsați-le apoi de-o parte.

Tăiați usturoiul, jumătate din frunzele de salvie și merișoarele. Răzuiți prin partea fină a răzătoarei coaja de la o portocală roșie, stoarceți zeama și lăsați compoziția de-o parte. Tăiați în felii celelalte portocale rămase.

Topiți într-o oală mică două sferturi din unt. Adăugați zeama și coaja răzuită de la portocale, merișoarele, salvia tocată și usturoiul tăiat. Asezonați cu sare și piper, amestecați compoziția și lăsați la foc mic cca 3 – 4 min. Lăsați-o apoi de-o parte.

Ungeți tava cu puțin unt. Așezați mai întâi un strat de felii de portocale, însă mai păstrați vreo trei felii pentru servire.

Ungeți cu unt puiul între piept și piele. Puneți puiul în tavă, iar cu pensula ungeți-l cu sos de portocale. Puneți la cuptor la 180°C timp de cca 60 de min. și ungeți puiul cu sos de portocale la cam la fiecare 20 de min.

Prăjiți într-o tigaie migdalele feliate cca 3 – 4 min. sau până devin maronii și aurii.

În timp ce puiul se află la cuptor, fierbeți făina de mălai. Adăugați într-o oală supa de legume și laptele. Asezonați cu sare și piper și lăsați să fiarbă. Amestecați mămăliga cu telul. Lăsați la fiert la foc mediu-mare timp de cca 15 min., amestecând cu telul în mod continuu. După ce a fiert, adăugați parmezan ras și restul de unt.

Serviți mămăliga în castroane și puneți deasupra migdalele prăjite. Scoateți puiul din cuptor, serviți-l întreg și ornați-l cu feliile de portocale rămase și frunzele de salvie.

IAR VASELE MURDARE? NICIO GRIJĂ!

După ce ai terminat de gătit nu trebuie să îți faci griji de vasele murdare! Bucură-te de mai multe #momenteimpreuna alături de cei dragi!

Cu Pur și Somat, chiar și cea mai dificilă murdărie, precum grăsimea și resturile de mâncare arsă, este îndepărtată cu ușurință.

Află mai multe

  • Pagina de pornire

  • Descoperă reţeta perfectă cu care să îi impresionezi pe cei dragi.

  • Cine a zis că spălatul vaselor este plictisitor? Cu aceste trucuri și tehnici, distracția este asigurată! (Iar cu produsele noastre cu acțiune puternică, spălatul vaselor este simplu!)