Somat Logo

Ravioli cu spanac și ricotta

Ingrediente
Porții: 4

  • 300 g de aluat de paste
  • 200 g de spanac
  • 250 g de ricotta
  • 100 g de brânză Pecorino (răzuită)
  • 50 g de semințe de pin
  • 2 gălbenușuri
  • sare
  • piper

Ustensile: sită, cratiță mică, tocător, cuțit, castron mare, lingură de lemn, mașină de făcut paste, făcăleț, pensulă, cuțit pentru paste, cratiță mare, paletă pentru strecurat

Opăriți spanacul cca 3 - 4 min. în apă ușor clocotită. Scurgeți și stoarceți de apă spanacul.

Tocați mărunt semințele de pin și spanacul opărit.

Amestecați spanacul, semințele de pin, gălbenușul de ou, brânza Pecorino și ricotta. Asezonați foarte bine cu sare și piper.

Împărțiți în două aluatul de paste. Întindeți ambele jumătăți cât mai subțire pe o suprafață tapetată cu făină cu ajutorul unui făcăleț sau cu o mașină de paste în fâșii de 5 cm x 40 cm.

Amestecați celălalt gălbenuș de ou cu puțină apă și ungeți jumătate din fâșiile din aluat de paste.

Apoi, puneți o lingură din umplutură la o distanță de cca 5 cm pe fâșiile de paste unse cu ou.

În continuare, acoperiți cu una din celelalte fâșii de aluat și strângeți bine aluatul în jurul umpluturii.

Tăiați ravioli în formă de pătrat cu un cuțit sau cu un cuțit pentru paste.

Apoi, fierbeți ravioli în apă cu sare cca 4 – 5 min. până când plutesc deasupra. Scurgeți-i bine și savurați-i ca atare sau cu sos de roșii preparat acasă.

Ți-e teamă de dezordine? Să nu îți fie!

După ce ai terminat de gătit pentru câteva #momenteimpreuna alături de cei dragi, nu trebuie să îți faci griji de vasele murdare. 

Cu Somat, chiar și cea mai greu de îndepărtat murdărie, precum grăsimea sau grăsimea arsă este îndepărtată, așadar, vasele se curăță ușor și perfect.