Somat Logo

„Scones” cu gem de coacăze negre

Ingrediente
Porții: 12

  • 500 g de coacăze negre
  • 250 g de zahăr gelifiant (1:2)
  • 350 g de făină
  • ¼ linguriță de sare
  • 3 lingurițe de bicarbonat de sodiu
  • 50 g de zahăr
  • 85 g de unt
  • 185 ml de lapte de băut
  • 1 ou zahăr pentru a presăra deasupra
  • 2 lingurițe de lichior Cointreau (opțional)
  • unt sau cremă de brânză pentru servire

Ustensile: cratiță, blender de mână, 2 borcane de gem, tavă, pensulă pentru uns aluatul, cuptor, formă de decupat pentru patiserie, hârtie pergament, tocător, cuțit, un castron mare pentru a amesteca, făcăleț

Pentru gem, luați coacăzele negre de pe crenguțe, spălați-le și uscați-le. Cu un blender de mână, faceți coacăzele piure, apoi adăugați zahărul și lichiorul Cointreau. Puneți compoziția într-o cratiță la foc mediu-mare și lăsați la fiert cca 4 min. Apoi turnați compoziția în borcane curate pentru gem, puneți capacul și lăsați să se răcească.

Pentru „scones” (brioșe britanice), preîncălziți cuptorul la 200 °C și puneți o hârtie pergament într-o tavă, dacă este necesar. Într-un castron mare, amestecați făină, sare, bicarbonat de sodiu și zahăr. Tăiați untul în cubulețe, adăugați amestecul de făină și frământați cu degetele până obțineți o compoziție fărâmicioasă. Adăugați laptele de băut și formați un aluat. Întindeți aluatul până obțineți o grosime de 4 cm și decupați forme circulare cu o formă de decupat pentru patiserie. Puneți formele într-o tavă, lăsând puțin spațiu între ele. Bateți un ou și apoi ungeți brioșele „scone”. Presărați peste fiecare un vârf de zahăr și lăsați-le la cuptor timp de cca 20 de minute sau până devin aurii spre maronii.

Scoateți-le din cuptor și lăsați-le să se răcească, apoi serviți-le cu unt sau cremă de brânză și gem de coacăze preparat acasă. Poftă bună!

Ți-e teamă de dezordine? Să nu îți fie!

După ce ai terminat de gătit pentru câteva #momenteimpreuna alături de cei dragi, nu trebuie să îți faci griji de vasele murdare. 

Cu Somat, chiar și cea mai greu de îndepărtat murdărie, precum grăsimea sau grăsimea arsă este îndepărtată, așadar, vasele se curăță ușor și perfect.