Somat Logo

Somon cu sos teriyaki

Ingrediente
Porții: 2

  • 2 ceape verzi
  • 100 ml de supă de legume
  • 100 ml de sos de soia
  • 15 ml de sos mirin
  • 1 linguriță de miere
  • 2 fileuri de somon
  • piper

Ustensile: tocător, cuțit, cratiță, lingură de lemn, platou, cuptor, tavă termorezistentă

Tăiați ceapa verde.

Într-o cratiță, la foc mediu-mare, amestecați supa de legume, sosul de soia, sosul de mirin și mierea. Fierbeți până volumul i se reduce la jumătate, cca 10 – 15 min.

Preîncălziți cuptorul la 180°C. Puneți somonul într-o tavă termorezistentă. Ungeți-l cu sos teriyaki, acoperind uniform toate părțile. Lăsați somonul la cuptorul preîncălzit la 180°C cca 10 – 12 min. Scoateți-l din cuptor și puneți-l pe un platou. Pentru servire, ornați cu ceapă verde și asezonați cu piper.

Ți-e teamă de dezordine? Să nu îți fie!

După ce ai terminat de gătit pentru câteva #momenteimpreuna alături de cei dragi, nu trebuie să îți faci griji de vasele murdare. 

Cu Somat, chiar și cea mai greu de îndepărtat murdărie, precum grăsimea sau grăsimea arsă este îndepărtată, așadar, vasele se curăță ușor și perfect.