Somat Logo

Cremă de zahar ars

Ingrediente
Porții: 6

  • 1 păstaie de vanilie
  • 100 ml de lapte integral
  • 400 ml de smântână grasă
  • 5 gălbenușuri
  • 110 g de zahăr

Ustensile: tocător, cuțit, 2 oale, castron, tel, 6 vase ramekin, tavă (adâncă), torță de flambat

Preîncălziți cuptorul la 120 °C/250 °F. Tăiați în jumătate și răzuiți păstaia de vanilie. Adăugați laptele, smântâna, semințe de păstaie de vanilie și păstaia de vanilie răzuită într-o oală și puneți la fiert. Scoateți păstaia de vanilie din oală.

Adăugați gălbenușurile și puțin zahăr într-un castron și bateți cu un tel până devin spumă. Turnați ușor amestecul de lapte fierbinte și smântână în timp ce amestecați continuu cu telul.

Așezați castronul deasupra unei oale cu apă clocotită și fierbeți în timp ce amestecați constant cu telul cca. 10 min sau până se îngroașă amestecul. Turnați amestecul în vasele ramekin.

Puneți vasele ramekin pe o tavă adâncă și turnați aproximativ 2,5 cm de apă în jurul vaselor ramekin. Coaceți la 120 °C/250 °F cca. 35 min. Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească complet.

Presărați zahărul rămas deasupra și folosiți o torță de flambat pentru a-l carameliza. Poftă bună!

Iar vasele murdare? Nicio grijă!

După ce ai terminat de gătit nu trebuie să îți faci griji de vasele murdare! Bucură-te de mai multe #momenteimpreuna alături de cei dragi. 

Cu Pur și Somat, chiar și cea mai dificilă murdărie, precum grăsimea și resturile de mâncare arsă, este îndepărtată cu ușurință.