Somat Logo

Paella vegetariană cu dovlecel zucchini și vânătă

Ingrediente
Porții: 4

  • 100 g de măsline
  • 350 g de roșii cherry
  • 2 căței de usturoi
  • 2 ceape verzi
  • 1 ceapă (roșie)
  • 2 ardei grași (roșii)
  • 1 dovlecel zucchini
  • 1 vânătă
  • 250 g de orez
  • 2 lămâi
  • ½ linguriță de șofran
  • 100 ml de vin alb
  • 300 ml de supă de legume
  • 300 g mazăre
  • sare
  • piper

Ustensile: tocător, cuțit, tigaie, lingură de lemn

Scurgeți măslinele. Tăiați roșiile cherry în jumătate, mărunțiți usturoiul și tocați mărunt ceapa verde. Tăiați ceapa roșie, ardeiul gras, dovlecelul și vinetele în bucăți de dimensiunea unei nuci.

Într-o tigaie, încingeți niște ulei de măsline și prăjiți usturoiul, ceapa, ardeii grași, dovlecelul zucchini și vinetele la foc mediu-mare cca. 4–6 min.

Adăugați orez în tigaie, amestecați bine pentru a se combina și continuați să prăjiți cca. 1–2 min.

Tăiați lămâile felii.

Adăugați șofran în tigaie, amestecați bine pentru a se combina și continuați să prăjiți cca. 1–2 min.

Stingeți cu vin alb. Adăugați supa de legume până când ingredientele sunt acoperite. Asezonați după gust cu sare și piper. Dați totul în clocot, apoi reduceți la foc mic și fierbeți cca. 15- 20 min. până când orezul este al dente. Amestecați din când în când.

Încorporați ușor feliile de lămâie, roșiile, măslinele, ceapa verde și mazărea. Continuați să prăjiți la foc mic cca. 5–6 min. Poftă bună!

Iar vasele murdare? Nicio grijă!

După ce ai terminat de gătit nu trebuie să îți faci griji de vasele murdare! Bucură-te de mai multe #momenteimpreuna alături de cei dragi. 

Cu Pur și Somat, chiar și cea mai dificilă murdărie, precum grăsimea și resturile de mâncare arsă, este îndepărtată cu ușurință.