Somat Logo

Plăcintă cu carne de pui

Ingrediente
Porții: 4

  • 500 g de piept de pui
  • 100 g de morcovi
  • 500 ml supă de pui
  • 100 g mazăre
  • 2 căței de usturoi
  • 10 g de oregano
  • 20 g de pătrunjel
  • 10 g de rozmarin
  • 2 linguri de boabe de piper negru
  • 50 g de unt
  • 50 g de făină
  • 50 ml de smântână
  • ½ lămâie (zeama)
  • 1 linguriță de zahăr
  • 2 linguri de sos Worcestershire
  • ¼ linguriță de nucșoară
  • 275 g de foitaj
  • sare 
  • piper
  • unt pentru prăjit

Ustensile: cuptor, tocător, cuțit, cratiță, lingură pentru scurs, lingură de lemn, storcător de citrice, tel, vase ramekin

Preîncălziți cuptorul la 180 °C/350 °F. Mărunțiți morcovii. Tocați usturoiul, oregano și jumătate din cantitatea de pătrunjel. Tăiați puiul în cubulețe.

Încălziți puțin unt într-o cratiță mică. Adăugați morcovii și prăjiți la foc mare cca. 4–5 min. până devin aurii. Adăugați carnea de pui și usturoiul. Stingeți cu supă de pui și adăugați rozmarinul, boabele de piper negru și pătrunjelul rămas. Reduceți temperatura și lăsați la foc mic cca. 2–3 min. Scoateți puiul și lăsați-l de-o parte. Creșteți temperatura și reduceți supa la două treimi din cantitatea inițială. Îndepărtați boabele de piper, rozmarinul și crenguțele de pătrunjel.

Între timp, faceți un sos încălzind untul la foc mic într-o cratiță mică. Adăugați făină și amestecați cu un tel. Amestecați ocazional și gătiți până când amestecul devine auriu. În timp ce amestecați viguros cu telul, adăugați supa de pui redusă cu morcovi, smântână, zeamă de lămâie, zahăr și sos Worcestershire. Amestecați cu telul până când nu mai rămân cocoloașe și luați de pe foc. Asezonați după gust cu nucșoară, sare și piper. Combinați sosul, puiul, mazărea, pătrunjelul tocat și oregano.

Împărțiți uniform amestecul în vasele ramekin. Tăiați foitajul în rondele puțin mai mari decât vasele ramekin, așezați-le peste partea de sus și apăsați marginile pentru a sigila. Înțepați centrul foitajului cu un cuțit. Lăsați la copt în cuptorul preîncălzit la 180 °C/350 °F cca. 15-20 min. până când foitajul devine auriu. Poftă bună!

Iar vasele murdare? Nicio grijă!

După ce ai terminat de gătit nu trebuie să îți faci griji de vasele murdare! Bucură-te de mai multe #momenteimpreuna alături de cei dragi. 

Cu Pur și Somat, chiar și cea mai dificilă murdărie, precum grăsimea și resturile de mâncare arsă, este îndepărtată cu ușurință.