Somat Logo

Pricomigdale cu cocos

Ingrediente
Porții: 20

  • 200 g de nucă de cocos rasă
  • 4 albușuri
  • 200 g de zahăr
  • 1 linguriță de esență de vanilie
  • ¼ linguriță de sare
  • 100 g de ciocolată

Ustensile: tavă, cuptor, folie de plastic, castron mare, hârtie de copt, oală mică, castron mic

Preîncălziți cuptorul la 170 °C/350 °F. Distribuiți uniform nuca de cocos rasă pe tavă și dați la cuptor cca. 4 minute sau până devine aurie.

Într-un castron, bateți albușurile, zahărul, esența de vanilie și sarea. Adăugați nuca de cocos prăjită și amestecați. Acoperiți castronul cu folie de plastic și puneți-l la frigider cca. 1 oră.

Formați din amestecul de nucă de cocos 20 de bile mici și distribuiți-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Transferați în cuptor la 170 °C/350 °F cca. 15 min. Pricomigdalele ar trebui să fie ușor rumenite, dar încă un pic moi. Scoateți-le din cuptor și lăsați-le de-o parte să se răcească.

Rupeți ciocolata și topiți-o într-un castron termorezistent așezat peste o oală cu apă clocotită. Desfaceți cu grijă pricomigdalele de pe hârtia de copt și înmuiați-le parțial în ciocolată. Puneți-le pe hârtie de copt să se usuce cca. 1 oră, apoi savurați-le!

Iar vasele murdare? Nicio grijă!

După ce ai terminat de gătit nu trebuie să îți faci griji de vasele murdare! Bucură-te de mai multe #momenteimpreuna alături de cei dragi. 

Cu Pur și Somat, chiar și cea mai dificilă murdărie, precum grăsimea și resturile de mâncare arsă, este îndepărtată cu ușurință.