Somat Logo

Salată americană de cartofi

Ingrediente
Porții: 6

  • 1 kg de cartofi noi sau roșii
  • 80 ml de ulei de măsline
  • 5 castraveți cornichon sau castraveți murați mici
  • 2 cepe
  • 5 ridichi
  • 20 g de tarhon
  • 20 g de pătrunjel
  • 20 g de ceapă verde, plus pentru ornare
  • 2 linguri de muștar boabe
  • 2 lingurițe de muștar Dijon 
  • 3 linguri de oțet de mere
  • ½ linguriță de zahăr
  • sare
  • piper

Ustensile: 1 oală mare, tocător, cuțit, un castron mare pentru a amesteca, cană pentru măsurat

Fierbeți cartofii în apă cu sare până când devin moi. Transferați-i într-o baie de gheață pentru a se răci câteva minute, apoi scurgeți-i și ștergeți-i de apă. Tăiați cartofii în jumătăți sau sferturi (în funcție de dimensiune) și puneți-i într-un castron mare.

Mărunțiți castraveții cornichon, tocați cepele, tăiați în jumătate și feliați ridichile; tocați tarhonul, patrunjelul și ceapa verde. Adăugați castraveții cornichon, ceapa, ridichile și ierburile în castron.

Amestecați cu telul uleiul de măsline, muștarul, oțetul și zahărul.

Adăugați jumătate din sos peste cartofi și amestecați. Gustați și adăugați mai mult sos, sare și piper după gust. Ornați cu puțină ceapa verde tocată. Poftă bună!

Iar vasele murdare? Nicio grijă!

După ce ai terminat de gătit nu trebuie să îți faci griji de vasele murdare! Bucură-te de mai multe #momenteimpreuna alături de cei dragi. 

Cu Pur și Somat, chiar și cea mai dificilă murdărie, precum grăsimea și resturile de mâncare arsă, este îndepărtată cu ușurință.