Somat Logo

Supă de ridiche daikon cu chifteluțe

Ingrediente
Porții: 4

  • 1 ridiche daikon (mică)
  • 100 g de tăiței
  • 200 g de carne tocată
  • 1 ceapă verde
  • 10 g de ghimbir
  • 1 albuș
  • 1 linguriță de amidon
  • 1 lingură de sos de soia
  • 1 linguriță de zahăr
  • 1 linguriță de sare
  • ½ linguriță de ulei de susan
  • 1 l de apă
  • coriandru tocat pentru servire

Ustensile: tocător, cuțit, castron mic, cratiță mare, lingură de lemn, spumieră

Tăiați ceapa verde în inele subțiri. Tocați fin ghimbirul și tăiați ridichea în fâșii subțiri.

Amestecați bine carnea tocată, ceapa verde tocată, ghimbirul tocat, albușul, amidonul, sosul de soia, zahărul și sarea cu o furculiță, până capătă o consistență uniformă.

Fierbeți apă. Formați chifteluțe mici din acest amestec. Este mai ușor dacă mâinile sunt umezite cu apă pentru a nu lăsa chifteluțele să se lipească. Alternativ, utilizați două lingurițe.

Acum, puneți chifteluțele în apa clocotită folosind o lingură.

Albușul va face ca la suprafață să apară o spumă albă. Îndepărtați-o cu o spumieră.

Acum adăugați ridichea și tăițeii și lăsați la fiert. Apoi fierbeți la foc mic cca. 4-5 min. Asezonați cu ulei de susan și sare. Presărați coriandru tocat pentru servire.

Iar vasele murdare? Nicio grijă!

După ce ai terminat de gătit nu trebuie să îți faci griji de vasele murdare! Bucură-te de mai multe #momenteimpreuna alături de cei dragi. 

Cu Pur și Somat, chiar și cea mai dificilă murdărie, precum grăsimea și resturile de mâncare arsă, este îndepărtată cu ușurință.