Somat Logo

Vită Wellington

Ingrediente
Porții: 5

  • 1 kg de mușchi de vită
  • 1 lingură de piper (proaspăt măcinat)
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 ceapă
  • 10 g de pătrunjel
  • 10 g de cimbru
  • 10 g de maghiran
  • 250 g de ciuperci de pădure (ex.. ciuperci brune, porcini, gălbiori)
  • 50 g de unt
  • 100 ml de vin alb
  • ½ linguriță de sare
  • 120 g bacon (feliat)
  • 400 g de foitaj
  • 1 gălbenuș
  • făină pentru suprafața de lucru

Ustensile: tigaie mare, tocător, cuțit, lingură de lemn, robot de bucătărie, frigider, folie de plastic, spatulă de cauciuc, cuptor, făcăleț, tavă, hârtie de copt, pensulă

Frecați mușchiul de vită cu piper proaspăt măcinat. Încingeți puțin ulei de măsline într-o tigaie mare până devine fierbinte, dar nu face fum. Rumeniți vita pe toate părțile cca. 10-12 min. Lăsați apoi de-o parte să se răcească.

Tocați ceapa mărunt. Culegeți frunzele de ierburi și tocați-le. Tăiați ciupercile în cubulețe.

Într-o tigaie mare, încingeți puțin unt și uleiul de măsline rămas. Adăugați ceapa și ciupercile și lăsați la foc mic până capătă o textură sticloasă.

Stingeți cu vin alb. Adăugați sare și ierburile tocate. Continuați să prăjiți la foc mic cca. 10 minute până când se evaporă alcoolul. Luați compoziția de pe foc și lăsați-o să se răcească.

Transferați amestecul de ciuperci în robotul de bucătărie. Amestecați până obțineți o pastă fină.

Întindeți o foaie mare de folie de plastic pe un tocător. Aliniați jumătate din feliile de bacon la mijloc. Întindeți pasta de ciuperci peste bacon. Apoi așezați deasupra mușchiul de vită. Întindeți restul de pastă de ciuperci peste mușchiul de vită și acoperiți cu felii de bacon. Înfășurați bine carnea de vită cu pastă de ciuperci și bacon cu folia de plastic. Lăsați la răcit în frigider circa 30 min.

Preîncălziți cuptorul la 180 °C/350 °F. Pe o suprafață de lucru tapetată cu făină, rulați foitajul formând un dreptunghi. Scoateți carnea de vită din folia de plastic și așezați-o pe lungime în mijloc. Înfășurați foitajul în jurul cărnii de vită, astfel încât părțile lungi să se suprapună. Împăturiți părțile scurte și sigilați bine.

Transferați într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, cu marginea îndoită îndreptată în jos. Ungeți cu gălbenuș de ou și coaceți în cuptorul preîncălzit la 180 °C/350 °F cca. 10-15 min. Apoi, reduceți căldura la 120 °C/250 °F și continuați să coaceți cca. 10 min. până capătă o culoare aurie. Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească cca 10 min. Savurați cu o salată proaspătă sau legume.

Iar vasele murdare? Nicio grijă!

După ce ai terminat de gătit nu trebuie să îți faci griji de vasele murdare! Bucură-te de mai multe #momenteimpreuna alături de cei dragi. 

Cu Pur și Somat, chiar și cea mai dificilă murdărie, precum grăsimea și resturile de mâncare arsă, este îndepărtată cu ușurință.