Somat Logo

Pui cu susan și legume la cuptor

Ingrediente
Porții: 4

  • 600 g de piept de pui (dezosat, fără piele)
  • 20 g de ghimbir
  • 3 căței de usturoi
  • 1 ardei iute
  • (zeama) de la 2 limete
  • 7 lingurițe de sos de soia
  • 4 lingurițe de miere
  • 4 lingurițe de semințe de susan (separate)
  • 4 morcovi
  • 3 ardei grași (galben, roșu sau verde)
  • 1 căpățână de broccoli
  • 150 g de ciuperci champignon
  • 5 ceape verzi
  • 2 lingurițe de ulei vegetal
  • coriandru pentru servire

Ustensile: cuptor, o răzătoare fină, tocător, cuțit, un castron mic, cuțit de decojit, un castron mare, tavă

Preîncălziți cuptorul la 200°C. Decojiți și răzuiți fin ghimbirul. Mărunțiți usturoiul și ardeiul iute. Adăugați într-un castron mic ghimbirul, usturoiul și ardeiul iute. Adăugați zeama de la limetă, sosul de soia, mierea și jumătate din semințele de susan. Amestecați-le și lăsați-le de-o parte.

Scoateți partea cu semințe din ardei și tăiați-i în cubulețe. Spălați căpățâna de broccoli și tăiați-o în buchețele mici. Tăiați codița ciupercilor și tăiați-le în patru. Decojiți și tăiați morcovii în cubulețe. Tocați mărunt partea albă a cepei verzi, iar restul părții verzi tăiați-o în rondele micuțe și lăsați-o de-o parte. Adăugați într-un castron mare ardeii grași, broccoli, morcovii și partea albă și verde a cepei. Tăiați pieptul de pui în fâșii late și lăsați-le de-o parte.

Turnați jumătate de sos peste legume și amestecați bine. Asezonați cu sare și piper. Ungeți tava cu ulei vegetal și așezați legumele. Lăsați-le la copt la 200°C circa 15 minute.

Scoateți tava din cuptor. Stropiți pieptul de pui cu restul de sos și așezați pieptul de pui în tavă împreună cu legumele. Lăsați-le la copt la 200°C circa 10 minute sau până se gătește puiul. Presărați deasupra rondelele de ceapă verde, restul de semințe de susan și coriandru pentru servire. Poftă bună!

Ți-e teamă de dezordine? Să nu îți fie!

După ce ai terminat de gătit pentru câteva #momenteimpreuna alături de cei dragi, nu trebuie să îți faci griji de vasele murdare. 

Cu Somat, chiar și cea mai greu de îndepărtat murdărie, precum grăsimea sau grăsimea arsă este îndepărtată, așadar, vasele se curăță ușor și perfect.