Somat Logo

PIZZA CALZONE CU MOZZARELA ȘI LEGUME LA GRĂTAR

Ingrediente
Porții: 2

  • 1 ardei gras galben 
  • 1 vânătă 
  • 1 dovlecel zucchini 
  • 250 g de mozzarella 
  • 21 g de drojdie proaspătă 
  • 125 ml de apă (călduță) 
  • 175 g de făină 
  • 75 g de griș din grâu dur 
  • ½ linguriță de sare 
  • 2 lingurițe de ulei de măsline
  • 5 crenguțe de busuioc 
  • 1 lămâie 
  • 30 g de parmezan 
  • 200 g de piure de roșii 
  • 1 linguriță de oregano uscat 
  • sare 
  • piper 
  • ulei de măsline (pentru prăjit) 
  • ulei de măsline (pentru uns) 
  • griș (pentru pudrare)

Ustensile: 2 castroane, prosop de bucătărie, tocător, cuțit, tigaie pentru grătar, spatulă, pensulă pentru uns aluatul, un castron (mare), o răzătoare fină, cuptor, făcăleț, tavă

Adăugați drojdia proaspătă într-un castron și dizolvați-o în apă călduță. Adăugați făina, grișul, sarea și jumătate din uleiul de măsline. Frământați compoziția până devine un aluat fin. Acoperiți cu un prosop de bucătărie și lăsați la dospit cca 1 h sau până când aluatul își dublează volumul.

Între timp, tăiați ardeiul gras, vânăta și dovlecelul zucchini în bucăți mici. Într-o tigaie pentru grătar încinsă, prăjiți legumele pe ambele părți până devin maronii, iar din când în când le puteți unge cu ulei de măsline. Luați legumele din tigaie, tăiați-le și adăugați-le într-un castron. Mărunțiți frunzele de busuioc și adăugați-le în castron, împreună cu zeama de lămâie, parmezanul răzuit, sare și piper. Amestecați compoziția.

Preîncălziți cuptorul la 220°C. Împărțiți aluatul în două și presărați-l cu niște griș. Întindeți jumătate sub formă circulară cu un diametru de cca 25 cm. Tăiați felii mozzarella și puneți un sfert pe o parte a aluatului. Puneți deasupra amestecul de legume la grătar și celălalt sfert de mozzarella. Împăturiți aluatul peste umplutură și uniți marginile. Faceți la fel și cu ce-a de-a doua jumătate de aluat și cu restul de brânză.

Puneți pizza calzone într-o tavă și ungeți-o cu ulei de măsline. Lăsați-o la copt la 220°C circa 10 minute.

Între timp, adăugați într-un castron piureul de roșii, oregano uscat, sare, piper și restul de ulei de măsline și amestecați ingredientele. Serviți pizza calzone cu sos de roșii. Poftă bună!

Ți-e teamă de dezordine? Să nu îți fie!

După ce ai terminat de gătit pentru câteva #momenteimpreuna alături de cei dragi, nu trebuie să îți faci griji de vasele murdare. 

Cu Somat, chiar și cea mai greu de îndepărtat murdărie, precum grăsimea sau grăsimea arsă este îndepărtată, așadar, vasele se curăță ușor și perfect.