Skip to Content

Paște 2020: cum să reinterpretezi în mod distractiv trei tradiții pascale

Pe 19 aprilie sărbătorim sfârșitul perioadei de post: Paște fericit, tuturor! Desigur, fiecare țară și chiar fiecare familie are propriile tradiții de Paște. Lucrurile pe care cu siguranță le au cu toții în comun sunt: bucuria de a petrece timpul alături de familia noastră, să gustăm mâncăruri delicioase și să participăm la câteva activități amuzante cu ouă de Paște! Pentru a aduce o gură de aer proaspăt sărbătorii de Paște din 2020, vă prezentăm trei tradiții de Paște cu #momenteimpreuna distractive.

Ouă de paște vopsite strălucitor

Românii nu și-ar putea imagina sărbătorile de Paște fără ouă colorate. De obicei, acestea sunt așezate pe masă ca decorațiuni. Dacă nu ați mai vopsit ouă de Paște, vă recomandăm cu tărie acest lucru! Indiferent dacă doar vopsiți ouăle sau le decorați frumos: transformarea ouălor simple în ouă de Paște strălucitoare vă va încânta pe dvs. și pe copiii dvs.! Pe internet veți găsi toate decorațiile unice pentru ouă de Paște, de la autocolante cu sclipici până la culori fosforescente pentru o vânătoare de ouă de Paște desfășurată noaptea. Pariem că nu va fi plictiseală în perioada sărbătorilor...

Vânătoare de ouă de paște cu dezlegarea panglicii

Desigur, tradițiile de Paște tipice cu ouă nu se termină aici. Copiii dvs. așteaptă deja cu nerăbdare vânătoarea de ouă de Paște. Iar copiii nu sunt singurii care se bucură de această tradiție de Paște, întrucât dumneavoastră puteți juca rolul iepurașului de Paște și puteți alege cele mai bune ascunzători pentru delicatesele de Paște, înainte de a vă bucura de vânătoarea de ouă împreună cu cei dragi.

Fapt interesant: se crede că tradiția iepurașului de Paște își are originea în anii 1700. Olandezii din Pennsylvania credeau în așa-numitul „Oschter Haws” sau „Osterhase”, care este mai mult sau mai puțin asemănător cu iepurașul de Paște din zilele noastre. Oschter Haws  lăsa ouăle în iarbă, iar copiii le căutau și construiau cuiburi pentru acestea - așa s-a născut căutarea de ouă de Oster Haws! Dar iepurașul de Paște nu ascunde dulciuri în toate țările. În Franța, de exemplu, se crede că clopoțeii zburători de Paște împart ciocolată copiilor. În orice caz, dorim să vă împărtășim ascunzătorile noastre preferate. Desigur, bucătăria este locul nostru de vânătoare. Cele mai bune cinci ascunzători pentru ouă de Paște includ: coșul cu fructe, cuptorul, frigiderul,  cămara și mașina de spălat vase!

Pe măsură ce copiii dvs. cresc , aceștia deja știu ascunzătorile tipice pentru ouăle de Paște. În acest caz, „ dezlegarea panglicii” ar putea fi o schimbare interesantă a tradiționalei vânători de ouă de Paște. Atribuiți fiecărui copil o culoare de panglică, pe care trebuie să o urmeze pentru a ajunge la comoară. Probabil sună mai ușor decât este de fapt: puteți lega panglica în jurul copacilor, puteți să o  legați cu celelalte și să dirijați copiii prin toată casa!

Masa de paște șI ciocnitul ouălor

Pe lângă toate acele ouă de Paște colorate, puteți pregăti o diversitate de feluri de mâncare  de Paște pentru toată familia – pentru că ce este mai grozav decât să vă întâlniți cu toți cei dragi de sărbători? În România se organizează cel mai extravagant prânz de Paște: masa tradițională include de obicei între patru și cinci feluri de mâncare! Dacă preferați câteva feluri de mâncare simple, dar delicioase pentru masa de Paște, avem câteva rețete ușor de pregătit. Și cu ajutorul Pur și Somat, vă venim în ajutor pentru spălarea vaselor de după. Produsele noastre eficiente vă vor ajuta să spălați vasele rapid și fără efort și să petreceți  timp de calitate cu familia dvs.

Însă nu am terminat cu tradițiile de Paște românești. De asemenea, românii obișnuiesc să „ciocnească ouăle”, lucru care poate fi transformat cu ușurință într-o activitate distractivă pentru oaspeții dvs. Bucurați-vă de acest joc împreună: fiecare rundă constă în ciocnirea a două ouă. Oul cu cea mai tare coajă câștigă, iar cel care pierde trebuie să mănânce toate ouăle pe care le sparge câștigătorul - simplu, dar atât de distractiv! Încercați și voi. Suntem siguri, în combinație cu celelalte activități cu ouă pentru sărbătoarea de Paște din 2020, vă veți bucura pe deplin de momentele petrecute  împreună cu cei dragi.

Iar vasele murdare? Nicio grijă!

După ce ai terminat de gătit nu trebuie să îți faci griji de vasele murdare! Bucură-te de mai multe #momenteimpreuna alături de cei dragi. 

Cu Pur și Somat, chiar și cea mai dificilă murdărie, precum grăsimea și resturile de mâncare arsă, este îndepărtată cu ușurință.

Află mai multe

  • Pagina de pornire

  • Descoperă reţeta perfectă cu care să îi impresionezi pe cei dragi.

  • Cine a zis că spălatul vaselor este plictisitor? Cu aceste trucuri și tehnici, distracția este asigurată! (Iar cu produsele noastre cu acțiune puternică, spălatul vaselor este simplu!)