Skip to Content
header image

Ziua Mamei: cum sunt sărbătorite mamele în întreaga lume

Ea este cea mai mare eroină, cel mai bun prieten și puternică precum o stâncă. Ea merită să audă mulțumirile noastre în fiecare zi din an și trebuie să-i apreciem dragostea necondiționată, angajamentul și inima infinit de mare. Dar doar o anumită zi a anului ne-o dedicăm cu adevărat pentru a-i mulțumi – familiile din întreaga lume sărbătoresc Ziua Mamei pentru a-și exprima recunoștința față de iubitele mame. Să aruncăm o privire mai atentă la datele în care se sărbătorește Ziua Mamei la nivel internațional și la cele mai inedite idei de cadouri pentru Ziua Mamei.

Pregătirea unei mese este cea mai bună modalitate de a petrece această zi împreună. Dacă ai nevoie de inspirație pentru a găti un meniu potrivit pentru Ziua Mamei, te putem ajuta cu câteva rețete delicioase și ușor de gătit.

Cadouri unice de Ziua Mamei șI activitățI

Să începem cu cea mai importantă parte a Zilei Mamei: cum să-ți surprinzi mama cu un cadou unic. Atunci când vorbim despre cadouri tradiționale, cum ar fi florile sau ciocolata, s-ar putea să lipsească originalitatea. Suntem de părere că cel mai frumos cadou este ceva ce banii nu pot cumpăra: bucuria timpului petrecut împreună. Pentru că împreună este mai bine, iar în ziua de azi, momentele relaxante și amuzante petrecute cu familia au devenit o raritate. Așadar, iată top trei recomandări de cadou unic de Ziua Mamei potrivite și pentru conferințele video cu familia!

Bingo este un joc pe care îl poți personaliza pe deplin. Pur și simplu creează acasă cartonașe de Bingo: scrie pe ele fraze tipice, culorile, mâncarea sau melodiile preferate ale mamei tale. De Ziua Mamei  vă puteți bucura cu toții de jocul de Bingo pentru mama. Vă garantăm că veți petrece momente foarte amuzante.

Cu cât sunt mai multe persoane prezente (sau conectate de la distanță) la petrecerea de Ziua Mamei, cu atât mai distractivă va fi competiția de potrivire a fotografiilor! Fiecare familie trebuie să găsească fotografii ale mamei și ale copiilor din familie de pe vremea când erau bebeluși. Împarte oaspeții în mai multe echipe. Pe locuri, fiți gata, ghiciți! Cine potrivește corect o fotografie  primește un punct. Cum ar fi ca echipa care pierde să le facă un masaj tuturor mămicilor?

De Ziua Mamei, răsfățul culinar al mamei tale este extrem de important. Drept cadou unic de Ziua Mamei, implică-te și pregătește cina perfectă pentru mama ta. Din fericire, am pregătit deja pentru tine rețete ușor de gătit pentru aperitiv, felul principal și desert. După ce ai terminat de gătit, nu trebuie să îți faci griji de vasele murdare! Cu Pur și Somat, chiar și cea mai dificilă murdărie este îndepărtată cu ușurință.

Datele în care se sărbătorește Ziua Mameiîn întreaga lume

Datele în care se sărbătorește Ziua Mamei variază foarte mult în întreaga lume. În multe țări din Europa Centrală, cum ar fi Germania, Italia sau Grecia, familiile sărbătoresc întotdeauna Ziua Mamei în a doua duminică din luna mai. Ziua Mamei cade așadar în fiecare an diferit. În Portugalia, Spania și Ungaria, Ziua Mamei este sărbătorită în prima duminică din luna mai. Polonia a stabilit 26 mai ca dată fixă, în timp ce Franța și Suedia sărbătoresc în ultima duminică din luna mai.

Egiptul și multe țări din Orientul Mijlociu sărbătoresc Ziua Mamei pe 21 martie. Unele țări din Africa de Nord și Asia de Vest aleg începutul primăverii pentru a sărbători Ziua Mamei – o metaforă frumoasă, dacă ne gândim la natura care înflorește primăvara.

După atâtea informații despre Ziua Mamei ar trebui să fii pregătit să începi căutarea cadoului perfect pentru mama ta iubită. Acum că ai idei din care să te inspiri - pregătește-te și bucură-te de o frumoasă Zi a Mamei  împreună cu familia.

Iar vasele murdare? Nicio grijă!

După ce ai terminat de gătit nu trebuie să îți faci griji de vasele murdare! Bucură-te de mai multe #momenteimpreuna alături de cei dragi. 

Cu Pur și Somat, chiar și cea mai dificilă murdărie, precum grăsimea și resturile de mâncare arsă, este îndepărtată cu ușurință.

Află mai multe

  • Pagina de pornire

  • Descoperă reţeta perfectă cu care să îi impresionezi pe cei dragi.

  • Cine a zis că spălatul vaselor este plictisitor? Cu aceste trucuri și tehnici, distracția este asigurată! (Iar cu produsele noastre cu acțiune puternică, spălatul vaselor este simplu!)