Skip to Content

Aripioare de pui la cuptor

Porții: 4

Ingrediente:

  • 1 cățel de usturoi
  • 2½ limete (separate)
  • 1 ardei iute
  • 20 g de coriandru
  • 500 g aripioare de pui
  • 6 linguri de ulei de măsline
  • 200 ml de sos barbeque
  • 200 g de smântână
  • sare
  • piper
  • zahăr
  • paprica

Ustensile: răzătoare, storcător de citrice, cuptor, tocător, cuțit, clește de bucătărie, pungă pentru congelator, tavă pentru copt, hârtie de copt, bol

Pasul 1/6

1 cățel de usturoi proaspăt – 2 limete – 1 ardei iute – 20 g coriandru

răzătoare – storcător de citrice – cuptor – tocător – cuțit

Preîncălzește cuptorul la 180°C/350°F. Zdrobește usturoiul și scoate mugurele verde. Rade coaja de la limete și stoarce zeama. Toacă mărunt usturoiul, ardeiul iute și coriandrul.

Pasul 2/6

500 g aripioare de pui – sare – piper

clește de bucătărie

Asezonează carnea de pui cu sare și piper.

Pasul 3/6

5 linguri de ulei de măsline – 200 ml sos barbeque – sare – piper – zahăr – paprica

pungă pentru congelator

Într-o pungă mare pentru congelator, amestecă usturoiul, ardeiul iute, sucul de limetă, coaja de limetă, jumătate din cantitatea de coriandru, uleiul de măsline și sosul barbeque cu carnea de pui până când totul se combină bine. Asezonează cu sare, piper, zahăr și paprica.

Pasul 4/6

tavă pentru copt – cuptor – hârtie de copt

Scoate aripioarele de pui din punga pentru congelator și scurge excesul de lichid. Aranjează aripioarele de pui pe o tavă în care ai pus hârtie de copt și lasă la cuptor cca. 25 - 30 min. la 180 °C/350 °F până capătă o culoare maro-aurie. La jumătatea timpului de coacere, întoarce aripioarele pe partea cealaltă.

Pasul 5/6

½ limetă – 200 ml de smântână – 1 lingură de ulei de măsline – sare – piper – zahăr

storcător de citrice – bol

Stoarce limeta. Într-un bol, amestecă smântâna, restul de coriandru, sucul de limetă, sarea, piperul, zahărul și uleiul de măsline.

Pasul 6/6

Savurează sub formă de sos proaspăt, alături de aripioarele de pui.

IAR VASELE MURDARE? NICIO GRIJĂ!

După ce ai terminat de gătit nu trebuie să îți faci griji de vasele murdare! Bucură-te de mai multe #momenteimpreuna alături de cei dragi!

Cu Pur și Somat, chiar și cea mai dificilă murdărie, precum grăsimea și resturile de mâncare arsă, este îndepărtată cu ușurință.

Află mai multe

  • Pagina de pornire

  • Descoperă reţeta perfectă cu care să îi impresionezi pe cei dragi.

  • Cine a zis că spălatul vaselor este plictisitor? Cu aceste trucuri și tehnici, distracția este asigurată! (Iar cu produsele noastre cu acțiune puternică, spălatul vaselor este simplu!)