Clătite americane

Porții: 4

Ingrediente:

  • 250 g de făină
  • 2 lingurițe de praf de copt
  • 2 linguri de zahăr 
  • ¾ linguriță de sare
  • 2 ouă
  • 320 ml de lapte
  • 2 linguri de unt topit
  • fulgi de ciocolată (opțional)
  • sirop de arțar (opțional)
  • unt pentru prăjit

Ustensile: cană pentru măsurat lichidele, tel, spatulă de cauciuc, tigaie mare antiaderentă sau tavă, spatulă din metal

Amestecați făina, praful de copt, zahărul și sarea și lăsați-le de-o parte.

Bateți ouăle și laptele împreună într-o recipient pentru măsurat, apoi amestecați-le cu untul topit răcit pană se omogenizează.

Turnați ingredientele umede în cele uscate și amestecați până când se omogenizează.

Încălziți tigaia la foc mediu și adăugați suficient unt pentru a o acoperi bine. Turnați aluatul în tigaie în cercuri mici; dacă folosiți fulgi de ciocolată, presărați-i pe deasupra. Lăsați pe foc până când apar bule la suprafață și baza devine aurie spre maronie, cca. 1–2 min. Întoarceți clătita pe cealaltă parte și lăsați-o încă circa 30 sec. Dacă este nevoie, adăugați mai mult unt și ajustați focul pe parcurs pentru a preveni lipirea sau arderea. A se servi imediat. Savurați-le cu mai mult unt și un strop de sirop de arțar.

IAR VASELE MURDARE? NICIO GRIJĂ!

După ce ai terminat de gătit nu trebuie să îți faci griji de vasele murdare! Bucură-te de mai multe #momenteimpreuna alături de cei dragi!

Cu Pur și Somat, chiar și cea mai dificilă murdărie, precum grăsimea și resturile de mâncare arsă, este îndepărtată cu ușurință.

Află mai multe