Falafel

Porții: 4

Ingrediente:

  • 400 g de năut
  • 80 g de pâine
  • 2 cepe roșii
  • 3 căței de usturoi
  • 1 linguriță de ghimbir
  • 20 g de pătrunjel
  • 20 g de coriandru
  • ½ de ardei iute
  • 4 linguri de făină
  • 1 linguriță și jumătate de praf de copt
  • 1 l de ulei vegetal
  • 200 g de smântână
  • 10 g de mentă
  • sare
  • piper

Ustensile: castron mare, tocător, cuțit, mixer cu bol cu accesoriu pentru tocat, farfurie, prosoape de hârtie, cratiță mică, castron mic

Într-un castron mare, acoperiți năutul cu apă rece, acoperiți castronul și dați la frigider cel puțin 12 ore. Apoi, scurgeți năutul și clătiți-l cu apă.

Rupeți pâinea în bucăți mici. Tocați fin ceapa roșie, usturoiul, ghimbirul, pătrunjelul, coriandrul și ardeiul iute.

Combinați toate ingredientele într-un castron mare și apoi pasați-le folosind un mixer. Adăugați făina și praful de copt și frământați până obțineți un aluat ferm.

Folosiți mâinile pentru a forma chiftele mici în formă de disc din acest amestec.

Într-o cratiță mică, încingeți niște ulei de măsline la foc mediu și prăjiți-le cca. 4–6 min. până devin aurii spre maronii. Transferați-le pe o farfurie tapetată cu prosop de hârtie pentru a se usca.

Într-un bol mic, amestecați smântâna, menta, sarea și piperul. Serviți-l ca sos. Poftă bună!

IAR VASELE MURDARE? NICIO GRIJĂ!

După ce ai terminat de gătit nu trebuie să îți faci griji de vasele murdare! Bucură-te de mai multe #momenteimpreuna alături de cei dragi!

Cu Pur și Somat, chiar și cea mai dificilă murdărie, precum grăsimea și resturile de mâncare arsă, este îndepărtată cu ușurință.

Află mai multe