Fettucine Alfredo

Porții: 4

Ingrediente:

  • 500 g de paste fettuccine (proaspete) 
  • 2 căței de usturoi 
  • 4 lingurițe de pătrunjel 
  • 80 g de unt 
  • 400 ml de smântână 
  • 150 g de parmezan 
  • Parmezan pentru servire 
  • sare 
  • piper

Ustensile: tocător, cuțit, o cratiță mică și una mare, sită

Decojiți și pisați usturoiul. Tocați pătrunjelul mărunt.

Topiți puțin unt în cratiță la foc mediu-mic. Adăugați usturoi și prăjiți cca 1 min. Puneți smântâna în cratiță și asezonați cu sare și piper. Lăsați compoziția la foc mic cca 3 min. sau până devine ușor groasă. Amestecați din când în când. Adăugați parmezan și luați cratița de pe foc.

Puneți apa la fiert. Adăugați apoi sare și pastele fettucine și lăsați-le să fiarbă până devin al dente. Scurgeți pastele fettucine și adăugați-le în sosul de smântână. Amestecați compoziția. Puneți cratița din nou pe foc, adăugați pătrunjelul tocat și untul și amestecați din nou pentru a acoperi.

Adăugați sare și piper după gust. Serviți cu extra parmezan. Poftă bună!

IAR VASELE MURDARE? NICIO GRIJĂ!

După ce ai terminat de gătit nu trebuie să îți faci griji de vasele murdare! Bucură-te de mai multe #momenteimpreuna alături de cei dragi!

Cu Pur și Somat, chiar și cea mai dificilă murdărie, precum grăsimea și resturile de mâncare arsă, este îndepărtată cu ușurință.

Află mai multe