Inimi de turtă dulce

Porții: 12

Ingrediente:

  • 250 ml de lapte
  • 60 g de miere
  • 300 g de făină
  • 150 g de migdale (măcinate)
  • 15 g de praf de copt
  • 3 linguri de pudră de cacao
  • 1 linguriță de scorțișoară (măcinată)
  • 1 linguriță de ghimbir (măcinat)
  • ½ linguriță de cuișoare (măcinate)
  • ½ linguriță de nucșoară (măcinată)
  • 150 g de unt (moale)
  • 120 g de zahăr brun
  • 3 ouă
  • 150 g de ciocolată
  • 100 ml smântână grasă
  • sare
  • unt pentru uns

Ustensile: cratiță, lingură de lemn, castron, tel, mixer cu bol sau mixer manual, cuptor, tigaie, spatulă de cauciuc, tocător, cuțit, formă de decupat prăjituri, grătar pentru prăjituri, farfurie, pensulă

Preîncălziți cuptorul la 180 °C/350 °F. Adăugați laptele și mierea într-o cratiță și lăsați la fiert la foc mic. Apoi, transferați compozitia într-un recipient.

Într-un castron mare, amestecați făina, migdalele măcinate, praful de copt, pudra de cacao, scorțișoara, ghimbirul, cuișoarele, nucșoara și un vârf de sare.

Într-un mixer cu bol sau cu un mixer manual, bateți untul moale și zahărul brun până când devin albe și spumoase.

Acum bateți ouăle adăugând unul câte unul până când sunt încorporate complet.

Alternând, adăugați ingredientele uscate și amestecul de lapte cald în amestecul de unt. Continuați să bateți până când sunt combinate complet.

Transferați aluatul într-o tigaie unsă. Întindeți uniform și bateți ușor tigaia pe suprafața de lucru pentru a elibera bulele de aer. Lăsați la copt în cuptorul preîncălzit la 180 °C/350 °F cca. 25 de minute, până când o scobitoare introdusă iese curată. Lăsați apoi de-o parte se răcească.

Între timp, tocați ciocolata și transferați-o într-un castron. Într-o cratiță, fierbeți smântâna la foc mic.

Turnați smântâna fierbinte peste ciocolată. Amestecați cu telul până când ciocolata este topită și omogenă. Lăsați să se răcească 5–10 min.

Utilizați o formă de decupat prăjituri cu model de inimă pentru a tăia fursecurile. Transferați-le pe un grătar pentru prăjituri.

Puneți o farfurie sub grătar pentru excesul de ganaș care va curge. Cu ajutorul unei pensule, întindeți ganașul deasupra fursecurilor. Lăsați să se răcească. Savurați împreună cu cei dragi.

IAR VASELE MURDARE? NICIO GRIJĂ!

După ce ai terminat de gătit nu trebuie să îți faci griji de vasele murdare! Bucură-te de mai multe #momenteimpreuna alături de cei dragi!

Cu Pur și Somat, chiar și cea mai dificilă murdărie, precum grăsimea și resturile de mâncare arsă, este îndepărtată cu ușurință.

Află mai multe