Skip to Content
header image

Miel la cuptor în crustă de fistic, cu mămăligă cu rozmarin

Porții: 4

Ingrediente:

  • ceapă
  • 60 g de unt
  • 50 g de fistic
  • 50 g de miez de pâine
  • 1 ou
  • 1 lingură de muștar
  • 5 linguri de ulei de măsline
  • 1/2 linguriță de nucșoară
  • 250 g de măsline verzi
  • 250 ml supă de pui
  • 3 crenguțe de rozmarin (frunze)
  • 60 g de mălai
  • 25 g de parmezan
  • 1 kg carne de miel
  • sare
  • piper

Ustensile: tocător, cuțit, tigaie, lingură de lemn, robot de bucătărie, castron mare, răzătoare fină, folie de plastic, cratiță, tel, cuptor, tigaie termorezistentă

1. Mărunțiți ceapa.

2. Prăjiți ceapa în unt aprox. 3-5 min. până capătă o textură sticloasă.

3. Utilizând un robot de bucătărie, tocați fisticul.

4. Într-un castron mare, amestecați fisticul, miezul de pâine, oul, muștarul, ceapa și uleiul de măsline. Amestecați bine compoziția.

5. Utilizând o răzătoare fină, dați pe răzătoare nucșoară în amestecul cu fistic. Asezonați după gust cu sare și piper. Amestecați bine.

6. Puneți amestecul cu fistic pe o bucată mare de folie de plastic. Modelați într-o formă cilindrică și strângeți ferm. Transferați la frigider și lăsați-o pentru câteva minute.

7. Tăiați măslinele verzi în bucăți.

8. Adăugați supa de pui și frunzele de rozmarin într-o cratiță la foc mediu-mic și asezonați cu sare și piper. Dați pe răzătoare nucșoară și lăsați compoziția să fiarbă.

9. Adăugați mălaiul și amestecați constant până când amestecul se îngroașă.

10. Amestecați măsline cu parmezanul dat prin răzătoare. Amestecați bine și lăsați-le de-o parte.

11. Preîncălziți cuptorul la 180 °C (350 °F). Într-o tigaie termorezistentă, încingeți niște ulei de măsline și prăjiți mielul la foc mediu-mare timp de aprox. 3-5 min. pe fiecare parte. Asezonați după gust cu sare și piper. Scoateți amestecul cu fistic din folia de plastic și presărați peste miel. Puneți tigaia în cuptorul preîncălzit și coaceți la 180 °C (350 °F) timp de aprox. 10-15 min. Savurați cu mămăligă!

IAR VASELE MURDARE? NICIO GRIJĂ!

După ce ai terminat de gătit nu trebuie să îți faci griji de vasele murdare! Bucură-te de mai multe #momenteimpreuna alături de cei dragi!

Cu Pur și Somat, chiar și cea mai dificilă murdărie, precum grăsimea și resturile de mâncare arsă, este îndepărtată cu ușurință.

Află mai multe

  • Pagina de pornire

  • Descoperă reţeta perfectă cu care să îi impresionezi pe cei dragi.

  • Cine a zis că spălatul vaselor este plictisitor? Cu aceste trucuri și tehnici, distracția este asigurată! (Iar cu produsele noastre cu acțiune puternică, spălatul vaselor este simplu!)