Paste naturale cu castane și ciuperci

Porții: 4

Ingrediente:

  • 500 g de paste tagliatelle 
  • 300 g de castane (decojite) 
  • 400 g de ciuperci 
  • 2 cepe 
  • 4 cepe verzi 
  • 2 căței de usturoi 
  • 8 lingurițe de ulei de măsline 
  • 500 ml de smântână 
  • (zeama) de la 1 lămâie 
  • 50 g de parmezan
  • sare
  • piper
  • ceapă verde pentru ornat

Ustensile: tocător, cuțit, o oală mare, tigaie, răzătoare fină, storcător pentru citrice, sită

Tăiați ceapa verde foarte mărunt. Tăiați cepele și pisați usturoiul. Tăiați codițele de la ciuperci, apoi tăiați-le în patru. Tăiați castanele decojite.

Puneți pastele într-o oală mare cu apă cu sare și lăsați-le să fiarbă până devin al dente, conform indicațiilor de pe ambalaj.

Încingeți uleiul de măsline într-o tigaie la foc mediu-mare. Adăugați ceapa și usturoiul și lăsați la foc mic până au o textură sticloasă. Apoi, adăugați ciupercile și lăsați la foc mic cca 5 min. Asezonați cu sare după gust. Adăugați castanele tăiate și lăsați-le pe foc circa 3 minute.

Stingeți compoziția cu smântână și lăsați-le circa 4 minute. Stoarceți zeama de la lămâie. Presărați parmezan ras. Asezonați după gust cu sare, piper și zeamă de lămâie. Adăugați parmezan și amestecați compoziția.

Scurgeți pastele, puneți-le în tigaie și amestecați compoziția. Serviți pastele și ornați cu ceapă verde. Poftă bună!

IAR VASELE MURDARE? NICIO GRIJĂ!

După ce ai terminat de gătit nu trebuie să îți faci griji de vasele murdare! Bucură-te de mai multe #momenteimpreuna alături de cei dragi!

Cu Pur și Somat, chiar și cea mai dificilă murdărie, precum grăsimea și resturile de mâncare arsă, este îndepărtată cu ușurință.

Află mai multe