Porții: 4
Ingrediente:
- 500 g de paste tagliatelle
- 300 g de castane (decojite)
- 400 g de ciuperci
- 2 cepe
- 4 cepe verzi
- 2 căței de usturoi
- 8 lingurițe de ulei de măsline
- 500 ml de smântână
- (zeama) de la 1 lămâie
- 50 g de parmezan
- sare
- piper
- ceapă verde pentru ornat
Ustensile: tocător, cuțit, o oală mare, tigaie, răzătoare fină, storcător pentru citrice, sită
Tăiați ceapa verde foarte mărunt. Tăiați cepele și pisați usturoiul. Tăiați codițele de la ciuperci, apoi tăiați-le în patru. Tăiați castanele decojite.
Puneți pastele într-o oală mare cu apă cu sare și lăsați-le să fiarbă până devin al dente, conform indicațiilor de pe ambalaj.
Încingeți uleiul de măsline într-o tigaie la foc mediu-mare. Adăugați ceapa și usturoiul și lăsați la foc mic până au o textură sticloasă. Apoi, adăugați ciupercile și lăsați la foc mic cca 5 min. Asezonați cu sare după gust. Adăugați castanele tăiate și lăsați-le pe foc circa 3 minute.
Stingeți compoziția cu smântână și lăsați-le circa 4 minute. Stoarceți zeama de la lămâie. Presărați parmezan ras. Asezonați după gust cu sare, piper și zeamă de lămâie. Adăugați parmezan și amestecați compoziția.
Scurgeți pastele, puneți-le în tigaie și amestecați compoziția. Serviți pastele și ornați cu ceapă verde. Poftă bună!
După ce ai terminat de gătit nu trebuie să îți faci griji de vasele murdare! Bucură-te de mai multe #momenteimpreuna alături de cei dragi!
Cu Pur și Somat, chiar și cea mai dificilă murdărie, precum grăsimea și resturile de mâncare arsă, este îndepărtată cu ușurință.