Vinete cu parmezan

Porții: 8

Ingrediente:

  • 3 vinete 
  • 1 ceapă (albă) 
  • 1 cățel de usturoi 
  • 1 linguriță de rozmarin 
  • 6 lingurițe de busuioc 
  • 2 lingurițe de oregano (uscat) 
  • 2 lingurițe de cimbru (uscat) 
  • 1 linguriță de pastă de roșii 
  • 750 g de roșii la conservă (tăiate cubulețe) 
  • 500 g de mozzarella 
  • 100 g de parmezan (răzuit) 
  • ulei de măsline

Ustensile: tocător, cuțit, o cratiță mare, tigaie, tavă de copt, cuptor

Tăiați fin cepele în cubulețe și pisați usturoiul. Tăiați mai grosier busuiocul și rozmarinul. Împărțiți oregano și cimbrul. Tăiați felii vânăta pe lungime.

Într-o cratiță mare, încingeți niște ulei de măsline și prăjiți ceapa și usturoiul la foc mediu cca 5 - 7 min. până devin sticloase. Adăugați pasta de roșii și lăsați la prăjit încă 1 – 2 min.

Adăugați roșiile într-o cratiță și lăsați-le la foc mic.

Adăugați în sosul de roșii sare, piper, oregano, cimbru și rozmarin. Lăsați la fiert circa 10 – 15 de minute.

Într-o tigaie, încingeți niște ulei de măsline la foc mediu. Prăjiți feliile de vinete cca 2 - 3 min. pe fiecare parte. Lăsați-le apoi de-o parte.

Tăiați felii mozzarella cam de grosimea feliilor de vinete.

Într-o tavă, creați două straturi separate de vinete, mozzarella și sos de roșii.

Preîncălziți cuptorul la 180°C. Presărați deasupra busuioc și parmezan. Puneți compoziția la cuptor circa 20 – 25 de minute până devine aurie spre maronie. Ornați cu frunze proaspete de busuioc și savurați preparatul cald!

IAR VASELE MURDARE? NICIO GRIJĂ!

După ce ai terminat de gătit nu trebuie să îți faci griji de vasele murdare! Bucură-te de mai multe #momenteimpreuna alături de cei dragi!

Cu Pur și Somat, chiar și cea mai dificilă murdărie, precum grăsimea și resturile de mâncare arsă, este îndepărtată cu ușurință.

Află mai multe