Skip to Content

Poti sa-ti cureti bucataria cu detergent lichid pentru vase

Ai spălat vasele iar acestea stau lângă chiuvetă, uscându-se la aer pe un suport pentru vase. Ai terminat curățenia, corect? Greșit. Există multe zone ale bucătăriei tale care necesită un pic de frecare pentru a elimina murdăria, resturile alimentare și grăsimea create în viața de zi cu zi și în urma preparării celei mai recente mese. Din fericire, nu trebuie să mergi să achiziționezi o soluție de curățat specială pentru fiecare zonă a bucătăriei tale. Detergentul lichid pentru vase Pur este o soluție de curățat excelentă pentru bucătărie.

Soluție de curățat pentru blatul din bucătărie: utilizarea detergentului pentru vase

Ai la îndemână un flacon cu atomizor gol? Umple-l cu apă caldă și adaugă o picătură de detergent lichid pentru vase Pur. Agită cu delicatețe pentru a amesteca detergentul lichid pentru vase cu apa, apoi pulverizează pe blaturi pentru a utiliza această soluție ca o soluție de curățat pentru blatul din bucătărie. Șterge cu un prosop curat. Asigură-te că împrospătezi acest amestec în mod regulat, pentru a garanta eficiența sa.

Dacă nu ai un flacon cu atomizor, alternativ poți turna câteva picături de detergent lichid pentru vase într-un vas cu apă caldă. Îmbibă un burete în acest amestec până când a absorbit apa și detergentul lichid pentru vase și stoarce bine astfel încât să nu curgă. Freacă blaturile din bucătărie cu partea moale a buretelui până când murdăria este îndepărtată, iar blaturile lucesc din nou.

Această soluție are un bun efect pentru majoritatea blaturilor, îndeosebi pentru cele cu tendință de formare a dârelor. Dârele apar din cauza grăsimii de pe partea superioară a blatului. Majoritatea soluțiilor de curățat pentru bucătărie au capacitatea de a igieniza sau dezinfecta blaturile, însă doar lichidul de spălare poate trece prin aceleași uleiuri pe care trebuie să le îndepărtezi în viața de zi cu zi de pe accesoriile pentru gătit și de pe vase. Această soluție este de asemenea o opțiune ideală pentru plite de gătit cu strat superior din ceramică și sticlă.

Curățarea dulapurilor de bucătărie

Dulapurile de bucătărie sunt la fel de expuse negrelii, grăsimii și resturilor alimentare ca blaturile. Fie că este vorba de un baton de ciocolată topit pe care l-ai uitat sau de stropi de grăsime de la cina cu pui fript, lichidul de spălare Pur poate fi răspunsul pentru curățarea dulapurilor de bucătărie.

Mai întâi, elimină o cantitate cât mai mare posibilă de mâncare uscată, lipicioasă sau înțepenită, utilizând un prosop de hârtie. Apoi, utilizând soluția din flaconul cu atomizor sau amestecul tău de apă și detergent lichid din vas utilizat(ă) anterior ca soluție de curățat pentru blatul din bucătărie pentru a curăța dulapurile de bucătărie. Freacă folosind un burete moale pentru a elimina dezordinea, apoi usucă rapid cu un prosop de hârtie pentru a evita dârele.

Cum se pot desfunda scurgerile

Substanțele chimice caustice din numeroase soluții de curățat scurgerile pot coroda țevăria, iar a chema un instalator pentru a desfunda o scurgere este o soluție de final și scumpă. Numeroase probleme legate de înfundarea scurgerilor din bucătărie sunt legate de grăsime, însă de acest lucru vă puteți ocupa cu ușurință folosind detergent lichid pentru vase și apă. Secretul constă în turnarea unei cantități generoase de detergent lichid pentru vase Pur în scurgerea chiuvetei înfundate. Între timp, umpleți cu apă de la robinet vasul de fiert apă și aduceți-l la temperatura de fierbere. După câteva minute (pentru a permite detergentului lichid pentru vase să coboare prin țevărie și să acopere blocajul), turnați apa clocotită în scurgere, permițându-i să se amestece cu lichidul de spălare și să ridice și să îndepărteze grăsimea de pe țevi.

Cum se poate curăța aparatura din oțel inoxidabil

Lichidul pentru spălat vase Pur este o opțiune fantastică pentru curățarea aparaturii de bucătărie, îndeosebi pe cea din oțel inoxidabil. Pentru a curăța această aparatură de bucătărie:

  1. Aplică câteva picături de lichid de spălare Pur pe un burete moale, umezit.
  2. Identifică direcția structurii oțelului inoxidabil. Dacă întâmpini probleme în a o vedea, încearcă să simți direcția structurii cu degetele.
  3. Apoi, începe să speli aparatura pornind din partea de sus și mergând pe direcția structurii.
  4. Clătește complet excesul de detergent lichid pentru vase.
  5. Usucă rapid cu un prosop curat pentru a preveni formarea petelor și petele de apă.

Utilizarea detergentului lichid pentru vase ca soluție de curățat chiuveta

Tocmai ce ai avut o grămadă de vase murdare în chiuvetă, iar apa scursă nu a mai fost limpede precum cristalul. Cu toate că nu pare, chiuveta ta trebuie curățată.

Începe cu o clătire. Utilizează apă caldă pentru a clăti particulele de mâncare de pe părțile laterale a chiuvetei și apoi într-un sifon de chiuvetă sau la gunoi. Apoi, aplică lichidul de spălare Pur. Fă un cerc în jurul scurgerii cu detergentul lichid pentru vase; acest lucru ar trebui să îți furnizeze exact cantitatea potrivită de detergent pentru această treabă. Utilizează un burete moale și curat pentru a freca baza și laturile chiuvetei cu mișcări circulare, apoi clătește. Începe să clătești pe partea laterală utilizând un robinet care se trage în jos sau un accesoriu de furtun, dacă acest lucru este posibil. Dacă nu ai unul, utilizează în schimb o cană plină cu apă. 

Vrei o bucătărie curată? Curăță bucătăria cu detergent lichid pentru vase; funcționează pentru blaturi, scurgeri, dulapuri, chiuvete și toată aparatura ta.

Articole înrudite

  • Sfaturi practice pentru spălarea vaselor
  • Metode contra bacteriilor și microbilor din bucătărie
  • Poți utiliza detergent lichid pentru vase pentru a spăla o mașină?