Skip to Content

Poți utiliza detergent lichid pentru vase pentru a spăla o mașină?

Detergentul lichid pentru vase este de fapt una dintre cele mai bune soluții de curățat geamuri și jante de mașină. Pentru a curăța corect aceste zone, vei avea nevoie de instrumentele potrivite și de câteva sfaturi practice.

Întreținerea periodică a vehiculului tău este o parte importantă din menținerea funcționalității acesteia. Detergentul lichid pentru vase este ideal pentru curățarea jantelor și geamurilor mașinii tale. Așadar, acesta ajută la obținerea unui aspect mai bun al mașinii și elimină negreala, reziduurile și sarea de pe drum. Pentru a curăța corect aceste zone, îți oferim câteva sfaturi practice utile.

Spălarea geamurilor și jantelor mașinii: instrumente necesare

Atunci când speli jantele și geamurile mașinii, vei avea nevoie de:

 • o găleată
 • un burete moale și o perie
 • lavete absorbante
 • unealtă cu muchie de cauciuc
 • furtun de grădină
 • ștergar din microfibră

Pas cu pas: curățarea jantelor și geamurilor mașinii

 1. Parchează mașina la umbră pentru a preveni uscarea prea timpurie.
 2. Asigură-te că toate geamurile și ușile sunt închise.
 3. Umple găleata cu apă caldă, apoi adaugă câteva picături de detergent lichid pentru vase.
 4. Utilizează buretele moale și apa cu detergent pentru a freca geamurile, apoi curăță geamul cu unealta cu muchie de cauciuc, ștergând lama de fiecare dată cu o lavetă absorbantă.
 5. Șterge în jurul marginilor geamului pentru a îndepărta excesul de lichid.
 6. Pulverizează jantele mașinii cu furtunul de grădină.
 7. Freacă jantele utilizând buretele moale și peria, apoi clătește cu furtunul.
 8. Usucă folosind prosopul din microfibră.

Cum să te pregătești

Parcând mașina la umbră, aceasta va fi ferită de soarele care poate usca rapid detergentul de pe geamuri și jante, creând pete care sunt dificil de eliminat. Înainte de a opri vehiculul, asigură-te că toate geamurile sunt sus, apoi verifică fiecare ușă pentru a vedea dacă sunt închise complet.

Curățarea geamurilor mașinii

Așteaptă până când mașina s-a răcit complet, apoi umple o găleată cu apă caldă (nu fierbinte). Adaugă în găleată câteva picături de detergent lichid pentru vase. Începe întotdeauna cu spălarea geamurilor. Jantele sunt deseori extrem de murdare din cauza drumului și vor necesita mai multă frecare. Dacă începi cu geamurile, acest lucru ajută la eliminarea necesității de a obține din nou detergent lichid pentru vase proaspăt și apă proaspătă.

Curățarea jantelor mașinii

Furtunul tău de grădină poate ajuta la îndepărtarea unei cantități mari de reziduuri, prevenind frecarea suplimentară. Asigură-te că utilizezi furtunul pe fiecare jantă, iar apoi apleacă-te și freacă puternic folosind buretele și peria pentru a asigura faptul că toate reziduurile și petele sunt îndepărtate. Clătește fiecare jantă pe măsură ce finalizezi procesul de spălare. Nu aștepta până când toate jantele sunt spălate, întrucât detergentul s-ar putea usca și crea pete. Uscarea jantelor cu un prosop din microfibră te ajută de asemenea să eviți petele, însă elimină totodată o mare parte din umezeala care se poate prinde pe murdărie, făcând ca mașina ta să arate din nou murdară.

Este important să nu utilizezi detergent lichid pentru vase pentru a spăla caroseria unei mașini, însă acesta poate fi utilizat pe geamuri și jante. Urmează acești pași pentru a face treaba cum trebuie.

Articole înrudite

 • Cum funcționează detergentul lichid pentru vase?
 • Spălarea vaselor atunci când stai la cort
 • Curăță bucătăria cu detergent lichid pentru vase