Skip to Content

Spălarea vaselor atunci când stai la cort

Vasele reutilizabile sunt o opțiune mai prietenoasă cu mediul și mai ieftină atunci când te bucuri de aerul liber, însă în zilele noastre mulți oameni apelează la farfurii, ustensile și cești de unică folosință pur și simplu pentru că nu știu sigur cum să își spele vasele reutilizabile în timp ce stau la cort. Iată câteva sfaturi practice și trucuri utile pentru următoarea ta excursie cu cortul.

Încălzire, spălare, clătire și uscare

Cea mai bună metodă de încălzire a apei pentru spălarea vaselor constă în punerea apei în tigaia, cratița sau oala pe care ai utilizat-o pentru a găti după ce masa a fost servită. Acest lucru oferă apei ocazia să se încălzească în timp ce tu mănânci și totodată previne prinderea mâncării pe laturile sau baza tigăii. După ce ai terminat de mâncat, toarnă apa fierbinte în una dintre găleți cu puțin lichid de spălare. Apa rece este bună pentru a doua găleată, aceasta putând fi utilizată pentru a clăti vasele după spălare.

Instrumente necesare pentru spălarea vaselor atunci când stai la cort

Primul lucru pe care trebuie să îl iei în considerare este legat de instrumentele pe care trebuie să le ai cu tine. Vei avea nevoie de un detergent lichid pentru vase ecologic, două găleți sau boluri mari și prosoape de bucătărie. De asemenea, vei avea nevoie de o perie pentru spălare, de un burete sau de o lavetă pentru vase pentru a spăla vasele murdare.

Suplimentar, ai putea aduce cu tine mănuși din cauciuc, un suport pentru vase, o sită și clești, întrucât aceste articole vor facilita mai departe procesul de spălare.

Spălarea vaselor atunci când stai la cort: pas cu pas

Ești gata să îți speli vasele atunci când stai la cort? Iată ce trebuie să știi.

  1. Îndepărtează resturile de mâncare de pe vase
  2. Încălzește apă pe o plită pentru camping sau la focul de tabără
  3. Adună două boluri pentru spălare (unul cu apă fierbinte, unul cu apă rece)
  4. Toarnă lichidul de spălare în bolul cu apă fierbinte
  5. Spală vasele în apă fierbinte, apoi clătește-le în apă rece
  6. Usucă vasele utilizând un suport pentru spălare sau un prosop pentru vase
  7. Aruncă apa folosită la distanță mare de camping

Eliminarea apei folosite

Din motive de siguranță, așteaptă până când apa s-a răcit ușor înainte de a încerca să o elimini. Dacă ești într-un camping, probabil că vei avea acces la o zonă de eliminare a apei reziduale reciclate sau la o chiuvetă pentru apa utilizată la spălarea vaselor. Dacă nu există nicio zonă adecvată pentru eliminare, trece lichidul prin sită, punând particulele de mâncare în focul de tabără pentru a le arde. Apa murdară utilizată la spălarea vaselor ar trebui aruncată la o distanță de cel puțin 60 de metri de locul unde stai la cort, orice urmă sau sursă de apă, pentru a asigura faptul că micile particule de mâncare din apă nu atrag animale în zona campingului. 

Mergi cu cortul? Economisește bani utilizând vase reutilizabile. Spălarea vaselor nu este atât de dificilă precum ai crede. Pur și simplu urmează acești pași pentru a face acest lucru în mod corect.

Articole înrudite

  • Cât detergent lichid pentru vase ar trebui să utilizez?
  • Cum se spală vasele
  • Este Pur un detergent lichid de vase biodegradabil?