Skip to Content

Cum se spală vasele

Cunoști senzația când după o masă pe cinste, vasele tale se adună până sus și nici nu știi de unde să începi să le cureți? Există o serie de tigăi, farfurii, cești și ustensile care ai vrea să dispară pur și simplu ca prin magie. Faptul de a ști cum să îți speli vasele în modul corect poate economisi mult timp și reduce efortul. Drept urmare, am creat pentru tine un mic ghid.

De ce instrumente ai nevoie?

Există mai multe instrumente pe care le poți utiliza care ajută la spălarea, frecarea și uscarea vaselor, inclusiv:

  • detergent lichid pentru vase
  • bureți
  • lavete
  • perii
  • bureți de sârmă
  • mănuși din cauciuc
  • prosoape de bucătărie
  • suport pentru vase

Periile cu peri din nailon sunt deseori cea mai bună opțiune, întrucât acestea au tendința de a adăposti mai puține bacterii. Ai grijă atunci când utilizezi bureți de sârmă pe vase. Cu toate că aceștia pot ajuta la desprinderea rapidă a mâncării înțepenite, pot totodată să zgârie suprafețele vaselor tale.

Pre-sortarea vaselor

Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să îți sortezi vasele în ordinea în care vor fi spălate. Începe întotdeauna cu vasele care sunt mai puțin murdare. Acest lucru va menține curată apa pentru vase mai mult timp. Aici sunt incluse:

  • paharele
  • ceștile
  • tacâmurile de argint

Următorul pas constă în eliminarea petelor și resturilor de mâncare de pe farfurii și boluri. Articolele foarte murdare și unsuroase, precum și oalele și tigăile ar trebui spălate la urmă. Dacă un vas are mâncare înțepenită sau multă grăsime arsă, lasă-l la îmbibat înainte de spălare, pentru a ajuta la desprinderea murdăriei, mâncării și negrelii, astfel încât să fie mai ușor de spălat. Cu detergentul lichid pentru vase Pur, îmbibarea durează doar câteva minute, iar vasele pot fi apoi spălate chiar mai ușor.

Dacă este posibil, șterge mâncarea de pe farfurii după utilizare și înainte de spălare. Acest lucru nu le face doar mai ușor de curățat și previne înțepenirea mâncării, ci îți și menține apa pentru vase mai curată.

Alegerea detergentului lichid pentru vase potrivit

Detergentul lichid pentru vase potrivit poate face o mare diferență atunci când cureți vasele - atât pentru farfuriile și ceștile tale, cât și pentru mâinile tale. Pur a fost creat pentru a rezolva probleme dificile în spălarea vaselor prin combaterea simultană a amidonului, grăsimii și mâncării arse. Combinația sa puternică dintre puterea mare de dizolvare a grăsimii și tehnologia cu enzime duble face ca vasele tale să lucească din nou, fără a trebui să freci puternic. Dacă pielea ta are tendință de uscare sau este sensibilă, utilizează un detergent lichid pentru vase mai blând, precum Pur Balsam. Având o valoare a pH-ului prietenoasă cu pielea, acesta este recomandat de către dermatologi.

Apă fierbinte vs. apă rece

În majoritatea cazurilor, utilizarea apei fierbinți este recomandată atunci când speli pentru a trece prin grăsime și a elimina bacterii. De obicei, apa pentru spălare ar trebui să aibă cel puțin 45 de grade Celsius pentru a obține un rezultat optim. Această temperatură va fi inconfortabilă pentru mâinile tale în timpul spălării, așa că asigură-te că utilizezi mănuși. Detergentul lichid pentru vase Pur a fost dezvoltat cu o tehnologie cu enzime superioară, așa că funcționează eficient în timp ce se utilizează temperaturi mai blânde, ceea ce înseamnă un consum mai mic de energie și mai multă blândețe față de mediu. Te rugăm să reții faptul că trebuie să schimbi apa atunci când aceasta devine rece și murdară.

Utilizarea dozării corecte a detergentului lichid pentru vase

Atunci când speli vase manual, poate că te întrebi cât lichid de spălare ar trebui să utilizezi? Acest lucru este deseori determinat de ce tip de detergent lichid pentru vase ai. Poți utiliza o dozare mică de Pur power gel pentru spălare normală a vaselor; vei avea nevoie de doar 3 ml de detergent la fiecare 5 litri de apă. Pentru vase dificile, utilizează 5 ml (1,5 lingurițe) la fiecare 1 litru de apă.

Atunci când utilizezi detergent lichid pentru vase Pur pentru piele sensibilă sau neconcentrat, utilizează 5 ml (1,5 lingurițe) de lichid pentru spălat vase la fiecare 5 litri de apă. Dacă ai de-a face cu o tigaie deosebit de unsuroasă sau cu mâncare înțepenită, se poate utiliza o doză mai mare de 5 ml la 1 litru de apă.

Clătirea vaselor

După spălarea a cinci sau șase vase, noi sugerăm clătirea temeinică a acestora sub apă fierbinte. Apa fierbinte ajută la îndepărtarea oricărui rest de murdărie, negreală, detergent și bacterii de pe vase. De asemenea, aceasta ajută la uscarea mai rapidă a vaselor și reduce petele și dârele. Apa de clătire ar trebui să fie ușor mai caldă decât temperatura apei de spălare pentru a obține rezultate mai rapide, însă apa la temperatura camerei este de asemenea potrivită.

Uscarea vaselor: uscare cu prosopul sau uscare la aer pe un suport pentru vase?

Uscarea vaselor cu un prosop înseamnă că le poți pune la păstrare imediat, însă acest lucru poate necesita destul de mult timp. Uscarea la aer pe un suport pentru uscarea vaselor este deseori o opțiune mai bună, cu toate că s-ar putea să fie nevoie să aștepți mai mult timp pentru a pune vasele la păstrare.

Odată ce vasele sunt uscate, le poți pune la locul lor.

Curățarea chiuvetei și a instrumentelor pentru spălarea vaselor

După ce ai terminat cu vasele, curăță chiuveta cu detergent lichid pentru vase pentru a elimina microbii, bacteriile și murdăria care pot fi prezente pe chiuvetă, pe blaturi și pe plită. Va trebui de asemenea să te ocupi de instrumentele de bucătărie. Pentru a menține prosoapele de bucătărie, bureții și alte instrumente de bucătărie fără bacterii și microbi, schimbă-le periodic.

Economisește timp atunci când speli vase și redu efortul necesar urmând aceste instrucțiuni pas cu pas referitoare la modul de spălare a vaselor.

Articole înrudite

  • Cât detergent lichid pentru vase ar trebui să utilizez?
  • Curăță bucătăria cu detergent lichid pentru vase
  • Detergent lichid pentru vase - îngrijirea sănătății