Skip to Content

Cât detergent lichid pentru vase ar trebui să utilizez?

Durabilitatea îndelungată a lui Pur îți permite să cureți o cantitate mare de vase cu doar o cantitate mică de detergent lichid pentru vase. Utilizarea cantității corecte de detergent lichid pentru vase împiedică irosirea sa și, în cele din urmă, economisește bani. De asemenea, poate face ca vasele tale să fie mai ușor de clătit. Dacă utilizezi prea mult, s-ar putea să fie nevoie să ții farfuriile, ceștile și ustensilele mai mult timp sub apa de clătit pentru a îndepărta tot detergentul. Acest lucru irosește apă și timp și, dacă vasele tale nu sunt clătite temeinic, există riscul ca vasele să aibă gust de detergent lichid pentru vase. Acest lucru poate afecta gustul mâncării și băuturilor tale, făcându-le să aibă gust de săpun.

Dozarea corectă a lichidului de spălare depinde de produsul exact pe care îl utilizezi. De asemenea, depinde de scopul pentru care utilizezi detergentul lichid pentru vase. Există multe întrebuințări ale detergentului lichid pentru vase. De pildă, îl poți utiliza pentru a-ți curăța mașina, pentru a freca murdăria de pe aparatură sau pentru a curăța podelele cu mopul.

Cu toate acestea, dacă îți speli vasele manual, iată câteva sfaturi practice cu privire la dozarea corectă de utilizat atunci când speli cu Pur.

Pur Power și Pur Balsam: Dozarea recomandată

Pentru detergenții lichizi pentru vase neconcentrați Pur, o dozare normală de 5 ml (sau 1,5 lingurițe) la 5 litri de apă este de obicei suficientă. 

Dacă ai de-a face cu mâncare și pete încăpățânate, înțepenite, va trebui să utilizezi mai mult detergent lichid pentru vase și să lași vasele să se îmbibe timp de câteva minute. Aproximativ 5 ml la 1 litru de apă ar trebui să fie de ajuns pentru a obține vase curate.

Pur Power: dozarea recomandată

Un alt aspect important este să știi cât detergent pentru vase trebuie să utilizezi atunci când speli cu Pur Power. În condiții normale, aproximativ 3 ml (sau 1 linguriță) de lichid de spălare la fiecare 5 litri de apă vor ajuta la eliminarea murdăriei și negrelii de pe vasele tale. Însă dacă speli oale, tigăi sau orice alt tip de vas puternic pătat, vei avea nevoie de ceva extra putere. Utilizează aproximativ 5 ml (1,5 lingurițe) de detergent lichid pentru vase la fiecare 1 litru de apă și asigură-te că lași vasele să se îmbibe timp de câteva minute pentru a facilita procesul de curățare.

Ar trebui să văd bule?

Mulți oameni fac greșeala de a crede că spuma este același lucru cu detergentul lichid pentru vase și de îndată ce spuma a dispărut, aceștia adaugă mai mult detergent lichid pentru vase în amestec. De fapt, detergentul lichid pentru vase este prezent mult timp după ce dovada fizică (acele bule frumoase) a dispărut. În majoritatea cazurilor, poți continua să speli și să obții vase curate fără ca spuma să fie prezentă.

Știi cât detergent lichid pentru vase să utilizezi? Evită să utilizezi prea mult urmând dozările corecte recomandate pentru detergentul lichid pentru vase Pur ales de tine.

Articole înrudite

  • Sfaturi practice pentru spălarea vaselor
  • Cum se spală vasele
  • Spălarea vaselor atunci când stai la cort