Skip to Content

Sfaturi practice pentru spălare

Atunci când trebuie să speli vasele manual, câteva sfaturi practice pentru spălarea manuală a vaselor vor face treaba mai ușoară în mod rapid și eficient.

Sfaturi practice pentru spălarea manuală a vaselor: temperatura apei

Pentru majoritatea vaselor, apa fierbinte este cea mai bună pentru spălare. Apa fierbinte ajută la eliminarea unor bacterii și la trecerea prin grăsime. De obicei, apa ar trebui să aibă peste 45 de grade Celsius, însă nu trebuie să iei un termometru de fiecare dată când speli un pahar. Umple chiuveta cu apă suficient de fierbinte cât să fie inconfortabil pentru a ține mâinile neacoperite în apă un timp prea îndelungat. În majoritatea cazurilor, pielea neacoperită nu poate tolera apa la peste 45 de grade Celsius un timp foarte îndelungat. Pentru a face procesul mai ușor, poartă mănuși atunci când speli. Mănușile din cauciuc ajută la protejarea mâinilor tale și face procesul mai tolerabil.

La clătire, temperatura apei este la fel de importantă. O temperatură mai mare a apei ajută la eliminarea oricărui reziduu de detergent lichid pentru vase și a unor bacterii de pe vase și grăbește procesul de uscare atunci când vasele sunt așezate pe un suport pentru vase. De asemenea, ajută la reducerea petelor și a dârelor.

În ciuda recomandării noastre de a spăla în apă fierbinte, Pur a fost dezvoltat pentru a funcționa eficient și la temperaturi joase precum temperatura camerei. Cu tehnologia sa specială cu enzime, acesta îndepărtează murdăria și grăsimea în timp ce economisește energie.

Eliminarea grăsimii și a mâncării înțepenite

Detergenții lichizi pentru vase precum Pur conțin atât părți polare (care iubesc apa), cât și nepolare (care iubesc uleiul), care ajută la desprinderea grăsimii și îndepărtarea eficientă a acesteia de pe vase. Cu toate acestea, dacă ai de-a face cu multă grăsime sau cu mâncare înțepenită, cea mai bună opțiune nu este de a începe să freci; de fapt, este mai bine să lași vasele să se îmbibe într-un amestec de apă fierbinte și câteva picături de detergent lichid pentru vase Pur. După doar câteva minute, mâncarea înțepenită și grăsimea se vor spăla cu ușurință de pe vas.

Cum se poate economisi apă

Cele mai bune metode de a economisi apă atunci când speli vase manual sunt:

 • Evită să schimbi apa atunci când dispare spuma. Detergentul lichid pentru vase poate fi în continuare eficient și prezent chiar dacă nu mai sunt prezente bule.
 • Șterge cât mai multe particule de mâncare posibil cu un prosop de hârtie înainte de a pune vasele în chiuvetă. Acest lucru va ajuta la reducerea murdăriei și a negrelii în apă pentru mai mult timp.
 • Spală cinci sau șase vase înainte de a clăti. Nu trebuie să lași apa să curgă sau să clătești fiecare vas pe măsură ce este spălat.
 • Evită să speli vase câte unul pe rând sub apa de la robinet. Umple chiuveta sau un lighean pentru vase pentru a economisi apă.

Pași pentru spălarea vaselor

Te întrebi cum să speli vasele? Iată câțiva pași pentru spălarea vaselor pentru a face lucrurile mai ușoare.

 1. Umple chiuveta sau ligheanul cu apă fierbinte
 2. Adaugă câteva picături de lichid de spălare Pur în apa fierbinte. Dozarea corectă va varia în funcție de tipul de detergent lichid pentru vase pe care îl alegi.
 3. Șterge excesul de mâncare de pe vase înainte de spălare.
 4. Spală mai întâi articolele din sticlă, farfuriile și ustensilele. Păstrează vasele, oalele și tigăile cele mai unsuroase pentru final.
 5. Clătește temeinic detergentul lichid pentru vase de pe fiecare vas.
 6. 6.Usucă la aer pe un suport pentru uscarea vaselor sau usucă manual cu un prosop.
 7. Adu-ți aminte să speli toate prosoapele de bucătărie, periile sau lavetele pe care le utilizezi pentru a asigura faptul că acestea sunt curate pentru următoarea dată când speli vasele.

Utilizarea unui suport pentru vase pentru uscare

Se poate să fii tentat să utilizezi un prosop pentru a usca toate vasele, însă aceasta nu este întotdeauna cea mai bună opțiune. Uscarea cu prosopul poate necesita ceva timp și efort, în funcție de cantitatea de vase. Uscarea la aer pe un suport este deseori opțiunea mai bună, întrucât permite vaselor să se usuce bine singure înainte ca tu să le pui la păstrare.

Reține faptul că umezeala de la vase se va scurge pe blatul de pe suportul pentru vase. Dacă suportul tău nu este prevăzut cu o bază din cauciuc sau din plastic care să capteze apa, așează în schimb o tavă pentru gătit sub suportul pentru vase.

Obține rapid și eficient vase curate cu aceste sfaturi practice pentru spălarea vaselor.

Articole înrudite

 • Cum funcționează detergentul lichid pentru vase?
 • Cât detergent lichid pentru vase ar trebui să utilizez?
 • Poți utiliza detergent lichid pentru vase pentru a spăla o mașină?