Skip to Content

Modul in care functioneaza detergentul lichid pentru vase

Detergentul lichid pentru vase le curăță, făcând posibilă reutilizarea acelorași lor din nou și din nou. Însă cum funcționează acest detergent lichid pentru vase? Știința din spatele acestui produs te va uimi.

Cum funcționează detergentul lichid pentru vase: molecule de detergent

Există două tipuri diferite de molecule. Unele sunt hidrofile, ceea ce înseamnă că sunt atrase de apă, în timp ce altele sunt hidrofobe, ceea ce înseamnă că resping apa. Uleiul este format din molecule hidrofobe.

Structura detergentului lichid pentru vase

Atunci când aceste două tipuri de molecule sunt combinate, formează o moleculă de detergent. O moleculă de detergent lichid pentru vase are un capăt hidrofil și un capăt hidrofob. Primul este o structură polară care se leagă cu apa în timp ce speli vasele. Cel din urmă este o structură nepolară care se leagă cu grăsimea și uleiul.

Cum funcționează detergentul lichid pentru vase?

Atunci când pui o tigaie unsuroasă într-o chiuvetă plină cu apă cu detergent, uleiul sau grăsimea de pe tigaie nu se dizolvă automat în apă. Asta deoarece moleculele de ulei sunt nepolare, în timp ce moleculele de apă sunt polare. Așadar, cum funcționează lichidul de spălare? Funcționează utilizând structura sa polară și nepolară pentru a acționa ca o punte sau ca un emulgator.

În timp ce uleiul nu se amestecă în mod natural cu apa, moleculele de detergent se rearanjează atunci când intră în contact cu uleiul. Dacă ar fi să privești molecula de detergent în acest punct, ai vedea că partea polară hidrofilă a moleculei (cea care iubește apa) este orientată spre apă. Partea hidrofobă, care iubește grăsimea, este orientată spre ulei. Această parte se prinde de grăsime, ținând-o captivă în interiorul moleculei și trăgând-o de pe vas, apa cu detergent putând fi clătită cu ușurință.

Cum funcționează detergentul lichid pentru vase: obținerea unor vase curate

Moleculele detergentului lichid pentru vase ridică murdăria, negreala și microbii de pe vase, astfel încât aceștia pot fi scurși în canalizare. După clătirea detergentului lichid pentru vase cu apă, vasele sunt curate și gata de reutilizare.

În plus, pentru a obține rezultate optime, sunt necesare apa (care poate dizolva singură numeroase particule de mâncare), precum și agitarea sau frecarea.

Te-ai întrebat vreodată cum funcționează detergentul lichid pentru vase? Mulțumită părților unice ale moleculei de detergent, vasele tale pot fi curate și fără grăsime cu fiecare spălare manuală a vaselor.

Articole înrudite

  • Cum se spală vasele
  • E detergentul lichid de vase bun pentru pielea sensibilă?
  • Cât detergent lichid pentru vase ar trebui să utilizez?