Skip to Content

E detergentul lichid de vase bun pt. piele sensibilă?

Dacă ai piele sensibilă și te întrebi dacă îți poți spăla farfuriile și ceștile fără a-ți pune mănuși din cauciuc sau dacă te poți spăla pe mâini cu detergent lichid pentru vase după prepararea unei mese, există câteva aspecte pe care ar trebui să le iei în considerare.

Înțelegerea importanței pH-ului detergentului lichid pentru vase

Termenul pH este un simbol care înseamnă „potențial de hidrogen“. Există diferite niveluri de pH care ajută la determinarea nivelurilor de alcalinitate sau aciditate din soluțiile solubile în apă precum detergentul lichid pentru vase. 

Dacă ai piele sensibilă, va trebui ca pH-ul detergentului lichid pentru vase să fie neutru pentru piele sau aproape neutru. pH-ul pielii tale este de aproximativ 5,5 și este importantă găsirea unui detergent lichid pentru vase cu o valoare apropiată. Pur Balsam are un nivel al pH-ului de 5 spre 6, iar gama principală Pur are un nivel al pH-ului de 7 spre 8. Cu cât nivelul pH-ului este mai mare, cu atât crește probabilitatea ca detergentul lichid pentru vase să dezechilibreze stratul de protecție acidă al pielii sau pelicula de acid subțire de pe pielea ta care blochează bacteriile și te ajută să reții sebumul natural. Atunci când stratul de protecție acidă este dezechilibrat, pot apărea mai multe simptome:

 • piele uscată
 • piele crăpată
 • dermatită
 • eczemă
 • iritații

Din acest motiv, este importantă utilizarea unui detergent lichid pentru vase cu un echilibru potrivit al pH-ului.

Utilizarea detergentului lichid pentru vase atunci când ai o alergie sau o afecțiune pre-existentă

Detergenții lichizi pentru vase cu sau fără parfum nu ar trebui să provoace nicio iritație sau alergie la nivelul pielii tale, dacă instrucțiunile de pe ambalaj sunt urmate corect. Cu toate acestea, dacă ai o alergie pre-existentă, s-ar putea să trebuiască să utilizezi un produs mai sensibil. Vorbește cu dermatologul tău despre alergia ta la detergenți înainte de a achiziționa orice tip de detergent lichid pentru vase. Acesta sau aceasta ar putea să te ajute să înțelegi care detergent lichid pentru vase este cel mai bun pentru pielea ta.

Cel mai bun lichid de spălare pentru piele sensibilă

Atunci când este vorba de piele sensibilă, Pur Balsam este cea mai bună opțiune a noastră. Acest detergent prietenos cu pielea este extrem de blând și delicat, fiind însă totodată un lichid foarte puternic pentru curățarea temeinică a vaselor tale. Există trei variante din care poți alege:

 • Balsam Aloe Vera
 • Balsam Calciu
 • Balsam Ulei de Argan

În plus față de faptul că sunt blânzi cu mâinile tale, aceștia sunt ușor biodegradabili și sunt disponibili în sticle fabricate din plastic reciclat, pentru a fi mai puțin dăunători pentru mediu.

Dacă în continuare îți faci griji cu privire la o reacție alergică sau la dăunarea stratului de protecție acidă, ia în considerarea purtarea unor mănuși din cauciuc atunci când speli vasele. Mănușile pentru spălare pot fi de asemenea o opțiune excelentă dacă ai piele uscată. Acestea îți vor proteja pielea sensibilă de orice altă vătămare în timp ce aceasta se vindecă.

Articole înrudite

 • Cum funcționează detergentul lichid pentru vase?
 • Detergent lichid pentru vase - îngrijirea sănătății
 • Este Pur un detergent lichid de vase biodegradabil?