Skip to Content

Cea mai veselă lună a anului

Luna aceasta sărbătorim fericirea și cât de importantă este aceasta pentru viața noastră. De aceea, ne propunem să celebrăm lucrurile mici care ne fac fericiți căci, până la urmă, fericirea este despre micile bucurii ale vieții, cele care contează cu adevărat. Momentele în care luăm masa împreună cu cei dragi, când spălăm vasele în bucătărie în timp ce copiii se joacă cu spaghetele și astfel de momente în care ne amintim, de fapt, ce este important în viață. Să petrecem timp prețios cu cei dragi.

#MOMENTEÎMPREUNĂ

Cheia adevăratei fericiri stă în momentele în care ne bucurăm împreună. Experiențele și poveștile pe care le împărtășim cu familia și prietenii. Multe dintre poveștile pline de bucurie au un lucru în comun: fie că este povestea cozonacului care s-a ars de Crăciun, fie că este povestea în care mâncarea mamei a dat-o pe spate și pe bunica - toate se întâmplă în jurul mesei.

Toți avem nevoie de cineva care să ne fie alături, mai ales în aceste vremuri tulburi. Iar distanța nu mai este sau nu trebuie să mai fie o problemă, digitalizarea și internetul ne ajută să ținem legătura cu cei dragi și ar trebui să profităm mai des de aceste mijloace.

Gătim și mâncăm împreună

Chiar și cercetătorii susțin că atunci când iei masa cu familia sau prietenii ești mai fericit. Vedem din ce în ce mai multe cazuri în care copiii, tinerii sau chiar adulții stau la masă cu ochii în telefoane, abia vorbind cu cei din jur. Este timpul să schimbăm asta – închide telefonul și pornește fericirea! Când iei masa împreună cu cei dragi, ai o stare de bine, fapt ce contribuie la fericirea ta generală. Să nu mai spunem de gătit! Profită de timpul petrecut împreună cu partenerul sau partenera ta și gătiți. Este un moment prielnic pentru a crea amintiri frumoase pe care să le povestești cu drag mai târziu. Nu există nicio presiune! Important nu este cum sau ce gătești, ci că o faci. Te încurajăm să gătești cât mai des! De preferat cu un prieten alături sau cu familia (respectând regulile sanitare ale perioadei pandemice).  În timp ce digitalizarea este în creștere, este de preferat să facem un pas înapoi și să ne amintim care sunt lucrurile cu adevărat importante în viață. Mulți oameni preferă să gătească singuri și asta este perfect ok. Dar cu un prieten în bucătărie, treburile devin mai ușoare și mai amuzante. În plus, ar avea cine să mai arunce un ochi în tigaie să nu se ardă legumele.

Ingredientele fericirii

Mâncarea este foarte importantă pentru starea noastră de spirit. Doar gândește-te cum te-ai simți dacă nu ai mai mânca o perioadă mai îndelungată. Cam morocănos, nu? Este luna fericirii – a venit momentul să te bucuri! Nu-i așa că ciocolata te face mai fericit? Știai că există mult mai multe alimente cu această super putere? De exemplu, avocado îți conferă o stare de bine, iar pe lângă asta este și sănătos, conține mulți nutrienți și vitamine. Îl poți mânca în diferite feluri: pe o felie de pâine prăjită, cu o roșie proaspătă sau într-o salată alături de un pui pe grătar. Îți poți chema prietenii la o seara de film și le poți servi natchos cu un bol mare de guacamole făcut în casă. De asemenea, să nu uităm de fructe! Cum ar fi fructele de pădure, bananele și grapefruitul, care îți vor da un boost de fericire, îți garantăm. Așa că fă un smoothie de dimineață pentru un start de nota 10!

Vase curate

Să recunoaștem, nu prea ne place să spălăm vasele, dar asta nu înseamnă că momentul de bucurie s-a terminat odată ce ne ridicăm de la masă. Puneți playlist-ul preferat și lasă-te purtat spre tărâmul fericirii! Pe lângă asta, muzica are puterea de a opri timpul. Încearcă să termini de spălat vasele înainte să se termine piesele preferate. Asta te va ajuta să fii mai rapid și să îți păstrezi starea de bine.

Iată piesele noastre favorite, poate te inspiră:

  1. Motive – Ariana Grande
  2. Say So – Doja Cat
  3. Dreamcatcher – Keke Palmer
  4. WOW – Zara Larsson
  5. Happy – Pharrell Williams

Iar vasele murdare? Nicio grijă!

După ce ai terminat de gătit nu trebuie să îți faci griji de vasele murdare! Bucură-te de mai multe #momenteimpreuna alături de cei dragi. 

Cu Pur și Somat, chiar și cea mai dificilă murdărie, precum grăsimea și resturile de mâncare arsă, este îndepărtată cu ușurință.

Află mai multe

  • Pagina de pornire

  • Descoperă reţeta perfectă cu care să îi impresionezi pe cei dragi.

  • Cine a zis că spălatul vaselor este plictisitor? Cu aceste trucuri și tehnici, distracția este asigurată! (Iar cu produsele noastre cu acțiune puternică, spălatul vaselor este simplu!)