Skip to Content

Spala vasele inteligent - schimbari sanatoase in viata ta

No one is free from bad habits. And mostly it’s about eating. We think the Month of Happiness is just the right occasion to get rid of some. But don’t rush. Changing your diet isn't easy at first. That's why it's best to take small steps. And even better, do it together!

Este vremea unei schimbări

Haideți să recunoaștem, cu toții avem cel puțin un obicei mai puțin sănătos și de cele mai multe ori are legătură cu mâncarea. Luna fericirii este momentul perfect să începi să faci puțină curățenie prin obiceiurile tale. Nu te grăbi! Fă-o în ritmul tău! Să-ți schimbi dieta nu este ușor, mai ales la început. De aceea, cheia spre succes este formată din pași mici. Avem și o idee super bună - convinge un prieten să înceapă această călătorie împreună cu tine!

Vegan pentru o zi

Ce spui de o zi cu mâncare vegetariană sau vegană? Poți renunța la carne pentru o zi pe săptămână? Încearcă noi rețete delicioase pentru a-ți fi mai ușor. De exemplu, nu este recomandat să consumi foarte des carne de porc deoarece conținutul ridicat de acid arhidonic întâlnit în carne și alte mâncăruri grase poate provoca dureri articulare. Multe studii au demonstrat că vegetarienii au un nivel al presiunii sângelui mai bun, o greutate echilibrată și suferă de mai puține boli cardiovasculare, iar rata vieții este mai mare. Te-am convins? Totuși, să ne înțelegem, carnea nu este nesănătoasă pentru organism. Și ea conține vitamine și minerale importante pentru corp, doar că trebuie consumată într-un mod echilibrat.

Nu porni la drum fără un plan

Dacă pui pe foaie tot ce îți propui să realizezi îți va fi mult mai ușor să nu renunți. Nu-ți bate capul prea tare, va veni natural. Încearcă să-ți planifici puțin câte puțin în fiecare zi. Cum ar fi: luni este ziua pentru carne, marți legumele sunt la putere, vineri alegi să mănânci pește și tot așa.

Un comportament devine obișnuință după 66 de zile. Dar ca să reușești, perseverența este cheia. Un plan bine pus la punct te va ajuta să-ți menții obiceiurile sănătoase până vor ajunge o rutină și nici nu-ți vei da seama cât de repede se va produce schimbarea.

Dulciurile

O bucățică de ciocolată nu a făcut rău nimănui. Se spune că ea este cheia spre fericire. Pe lângă cantitățile de zahăr și grăsimi, ciocolata conține și proteine care ajută la formarea serotoninei cunoscută și ca hormonul fericirii.

Deși fericirea nu este niciodată prea multă, cu ciocolata este altă poveste. Așa că din când în când este bine să schimbăm ciocolata cu un măr. Dacă-l combini cu un bol de musli, iaurt și puțină miere, vei descoperi o gustare alternativă mult mai sănătoasă și delicioasă.

Începe să gătești

Mâncarea gătită acasă este mai bună decât cea din oraș. Secretul este dragostea. Pe de o parte îți oferă șansa să petreci timp prețios în bucătărie cu persoana iubită sau cu cei dragi, iar pe de altă parte este o alternativă mult mai prietenoasă din punct de vedere financiar. Așa că ce-ar fi să începi să gătești mai des acasă? Implică-i și pe cei mici în activitățile din  bucătărie astfel că vei avea mai mult ajutor la gătit și se vor și distra, cu siguranță. Dacă ai întrebări legate de rețete, fă un video call cu bunica, sigur ea are câțiva sfaturi pe care să le împartă cu tine. Poți organiza o seară specială din asta – duminica gătim în familie.

Spală vasele într-un mod inteligent

Când vine vorba de spălat vasele, este obligatoriu să ai o strategie ajutătoare:

  • Asigură-te că mai întâi scoți raftul de scurgere al mașinii de spălat
  • Pune vasele și tigăile prima dată la înmuiat în apă fierbinte cu detergent pentru a ușura îndepărtarea petelor de grăsime și a resturilor rămase pe fundul vaselor
  • O idee bună este să folosești o plasă de rufe pentru capace și alte obiecte mai mici pentru a nu cădea prin gratiile mașinii de spălat

Micile schimbări din viața de zi cu zi fac diferența pe termen lung. Distrează-te în timp ce-ți construiești rutina dorită. Luna fericirii este momentul prielnic pentru asta. Profită de această ocazie. Nu uita, singur nu este la fel de distractiv. Drumul spre schimbăre este mult mai distractiv când ai pe cineva drag alături!

Iar vasele murdare? Nicio grijă!

După ce ai terminat de gătit nu trebuie să îți faci griji de vasele murdare! Bucură-te de mai multe #momenteimpreuna alături de cei dragi. 

Cu Pur și Somat, chiar și cea mai dificilă murdărie, precum grăsimea și resturile de mâncare arsă, este îndepărtată cu ușurință.

Află mai multe

  • Pagina de pornire

  • Descoperă reţeta perfectă cu care să îi impresionezi pe cei dragi.

  • Cine a zis că spălatul vaselor este plictisitor? Cu aceste trucuri și tehnici, distracția este asigurată! (Iar cu produsele noastre cu acțiune puternică, spălatul vaselor este simplu!)