Skip to Content

Burger cu halloumi și sos de muștar cu miere

Porții: 4

Ingrediente:

  • 500 g de brânză halloumi 
  • 1 ceapă (roșie) 
  • ½ dovlecel zucchini 
  • ½ vânătă 
  • 175 ml de ulei vegetal (împărțit) 
  • 1 linguriță de pudră de curry 
  • 100 g de muștar 
  • 30 g de zahăr 
  • 10 g de miere 
  • 4 chifle pentru burger
  • 4 frunze de cicoare roșie 
  • 2 crenguțe de mentă 
  • sare 
  • piper 
  • ulei vegetal pentru prăjit

Ustensile: tocător, cuțit, pungă pentru congelat, tigaie, clești, castron mare, tel, tavă, hârtie de copt, cuțit zimțat, spatulă, pensulă

Tăiați ceapa rondele. Feliați brânza halloumi, dovlecelul zucchini și vânăta.

Într-o pungă pentru congelat, adăugați o parte din uleiul vegetal, curry, sare și piper. Sigilați și agitați pentru omogenizare. Apoi, adăugați feliile de halloumi. Lăsați la frigider pentru a se marina circa 30 – 60 de minute.

Într-o tigaie, încingeți niște ulei vegetal. Prăjiți pe fiecare parte feliile de vinete la foc mediu timp de cca 3 – 5 min. până se prăjesc ușor și devin moi. Asezonați cu sare și piper. Scoateți-le din tigaie și lăsați-le de-o parte.

În aceeași tigaie, prăjiți pe fiecare parte feliile de zucchini timp de cca 2 – 3 min., până devin moi și aurii spre maronii. Mai adăugați ulei, dacă este necesar. Lăsați-le apoi de-o parte.

Preîncălziți cuptorul la 200°C. Într-un castron mare, amestecați cu telul muștarul, zahărul și mierea.

În timp ce amestecați constant, adăugați încet restul de ulei vegetal, picurând ușor. Amestecați până obțineți un sos cremos. Asezonați cu sare și piper.

Tăiați în două chiflele de burger și așezați-le într-o tavă dreaptă. Prăjiți-le în cuptorul preîncălzit la 200°C cca 4 – 6 min.

Încingeți uleiul vegetal într-o tigaie la foc mediu-mare. Prăjiți pe ambele părți brânza halloumi timp de cca 2 – 3 min., până devine ușor maronie.

Ungeți fiecare chiflă pentru burger cu sos de muștar cu miere. Puneți frunzele de cicoare roșie în partea de jos și așezați în straturi deasupra brânza, dovlecelul zucchini, vânăta și rondelele de ceapă. Peste legume, puneți niște frunze de mentă. Stropiți cu mai mult sos, acoperiți cu partea superioară a chiflei și savurați cu cartofi prăjiți preparați acasă!

IAR VASELE MURDARE? NICIO GRIJĂ!

După ce ai terminat de gătit nu trebuie să îți faci griji de vasele murdare! Bucură-te de mai multe #momenteimpreuna alături de cei dragi!

Cu Pur și Somat, chiar și cea mai dificilă murdărie, precum grăsimea și resturile de mâncare arsă, este îndepărtată cu ușurință.

Află mai multe

  • Pagina de pornire

  • Descoperă reţeta perfectă cu care să îi impresionezi pe cei dragi.

  • Cine a zis că spălatul vaselor este plictisitor? Cu aceste trucuri și tehnici, distracția este asigurată! (Iar cu produsele noastre cu acțiune puternică, spălatul vaselor este simplu!)