Ciuperci umplute

Porții: 2

Ingrediente:

  • 500 g de ciuperci
  • 2 ceape verzi
  • 1 hașmă
  • 150 g de brânză de oaie
  • ½ linguriță de boia
  • ¼ linguriță de fulgi de ardei iute
  • ½ linguriță de ulei vegetal
  • 150 g de spanac
  • ½ linguriță de nucșoară
  • sare
  • piper

Ustensile: cuptor, tocător, cuțit, castron mic, tigaie mare, răzătoare fină, lingură de lemn, lingură, tavă termorezistentă

Preîncălziți cuptorul la 180°C. Mărunțiți hașma și tăiați ceapa verde pe diagonală în rondele subțiri. Într-un castron mic, amestecați brânza, boiaua, fulgii de ardei iute, uleiul vegetal și ceapa verde. Asezonați după gust cu sare și piper.

Într-o tigaie mare, încingeți niște ulei vegetal la foc mediu și prăjiți hașma cca 1 – 2 min. Apoi, adăugați spanacul și lăsați la gătit cca 1 – 2 min. până se înmoaie. Răzuiți nucșoară și amestecați foarte bine. Luați compoziția de pe foc.

Rupeți ușor codițele ciupercilor. Apoi, cu o lingură, scobiți ușor partea din mijloc a ciupercii pentru a crea o cavitate pentru umplutura dorită.

Umpleți ciupercile fie cu spanac, fie cu amestec de brânză și așezați-le într-o tavă termorezistentă sau într-o tavă. Puneți compoziția la cuptorul preîncălzit și lăsați la copt circa 12 – 15 minute la 180°C până ce brânza se topește și devine aurie spre maronie. Poftă bună!

IAR VASELE MURDARE? NICIO GRIJĂ!

După ce ai terminat de gătit nu trebuie să îți faci griji de vasele murdare! Bucură-te de mai multe #momenteimpreuna alături de cei dragi!

Cu Pur și Somat, chiar și cea mai dificilă murdărie, precum grăsimea și resturile de mâncare arsă, este îndepărtată cu ușurință.

Află mai multe