Skip to Content

Ravioli cu spanac și ricotta

Porții: 4

Ingrediente:

  • 300 g de aluat de paste
  • 200 g de spanac
  • 250 g de ricotta
  • 100 g de brânză Pecorino (răzuită)
  • 50 g de semințe de pin
  • 2 gălbenușuri
  • sare
  • piper

Ustensile: sită, cratiță mică, tocător, cuțit, castron mare, lingură de lemn, mașină de făcut paste, făcăleț, pensulă, cuțit pentru paste, cratiță mare, paletă pentru strecurat

Opăriți spanacul cca 3 - 4 min. în apă ușor clocotită. Scurgeți și stoarceți de apă spanacul.

Tocați mărunt semințele de pin și spanacul opărit.

Amestecați spanacul, semințele de pin, gălbenușul de ou, brânza Pecorino și ricotta. Asezonați foarte bine cu sare și piper.

Împărțiți în două aluatul de paste. Întindeți ambele jumătăți cât mai subțire pe o suprafață tapetată cu făină cu ajutorul unui făcăleț sau cu o mașină de paste în fâșii de 5 cm x 40 cm.

Amestecați celălalt gălbenuș de ou cu puțină apă și ungeți jumătate din fâșiile din aluat de paste.

Apoi, puneți o lingură din umplutură la o distanță de cca 5 cm pe fâșiile de paste unse cu ou.

În continuare, acoperiți cu una din celelalte fâșii de aluat și strângeți bine aluatul în jurul umpluturii.

Tăiați ravioli în formă de pătrat cu un cuțit sau cu un cuțit pentru paste.

Apoi, fierbeți ravioli în apă cu sare cca 4 – 5 min. până când plutesc deasupra. Scurgeți-i bine și savurați-i ca atare sau cu sos de roșii preparat acasă.

IAR VASELE MURDARE? NICIO GRIJĂ!

După ce ai terminat de gătit nu trebuie să îți faci griji de vasele murdare! Bucură-te de mai multe #momenteimpreuna alături de cei dragi!

Cu Pur și Somat, chiar și cea mai dificilă murdărie, precum grăsimea și resturile de mâncare arsă, este îndepărtată cu ușurință.

Află mai multe

  • Pagina de pornire

  • Descoperă reţeta perfectă cu care să îi impresionezi pe cei dragi.

  • Cine a zis că spălatul vaselor este plictisitor? Cu aceste trucuri și tehnici, distracția este asigurată! (Iar cu produsele noastre cu acțiune puternică, spălatul vaselor este simplu!)