Somon cu sos teriyaki
Porții: 2
Ingrediente:
- 2 ceape verzi
- 100 ml de supă de legume
- 100 ml de sos de soia
- 15 ml de sos mirin
- 1 linguriță de miere
- 2 fileuri de somon
- piper
Ustensile: tocător, cuțit, cratiță, lingură de lemn, platou, cuptor, tavă termorezistentă
Tăiați ceapa verde.
Într-o cratiță, la foc mediu-mare, amestecați supa de legume, sosul de soia, sosul de mirin și mierea. Fierbeți până volumul i se reduce la jumătate, cca 10 – 15 min.
Preîncălziți cuptorul la 180°C. Puneți somonul într-o tavă termorezistentă. Ungeți-l cu sos teriyaki, acoperind uniform toate părțile. Lăsați somonul la cuptorul preîncălzit la 180°C cca 10 – 12 min. Scoateți-l din cuptor și puneți-l pe un platou. Pentru servire, ornați cu ceapă verde și asezonați cu piper.
IAR VASELE MURDARE? NICIO GRIJĂ!
După ce ai terminat de gătit nu trebuie să îți faci griji de vasele murdare! Bucură-te de mai multe #momenteimpreuna alături de cei dragi!
Cu Pur și Somat, chiar și cea mai dificilă murdărie, precum grăsimea și resturile de mâncare arsă, este îndepărtată cu ușurință.