Gofre cu afine

Porții: 4

Ingrediente:

  • 140 g de făină
  • 200 ml de smântână
  • 2 gălbenușuri
  • 30 g de unt
  • 1 păstaie de vanilie
  • 2 albușuri
  • 160 g de zahăr
  • 1 lămâie (zeamă și coajă)
  • ½ portocală (zeamă și coajă)
  • 150 g de afine (înghețate)
  • 250 g de afine (proaspete), sare
  • unt pentru uns, zahăr pudră pentru ornat

Ustensile: mixer cu bol sau mixer manual, răzătoare, castron, spatulă, cratiță, aparat de făcut gofre

Răzuiți coaja de la lămâie și portocală și lăsați-le deoparte. Într-un mixer cu bol, adăugați făina, smântâna, gălbenușul, untul, o parte din păstaia de vanilie, o parte din coaja de lămâie și un vârf de sare. Amestecați compoziția până devine un aluat fin, omogen. Puneți compoziția într-un castron și lăsați-o deoparte.

Amestecați albușurile și o parte din zahăr în mixerul cu un bol nou și bateți până se întăresc.

Într-un castron, amestecați albușurile și zahărul cu restul de aluat.

Pentru sosul de afine, caramelizați restul de zahăr într-o cratiță mare la foc mediu-mic cca. 3–5 min., amestecând constant. Stingeți cu zeamă de lămâie și portocală. Apoi, adăugați afine congelate, restul de păstaie de vanilie și coaja de lămâie și portocală și lăsați la gătit cca. 5-7 min. până se îngroașă sosul.

Adăugați afine proaspete în tigaie și lăsați-le la gătit încă 1–2 min.

Preîncălziți aparatul de făcut gofre și ungeți-l cu puțin unt. Turnați o parte din aluat în aparatul de făcut gofre și lăsați la gătit cca. 3–4 min. sau până devin aurii spre maronii. Serviți cu sos de afine. Ornați cu zahăr pudră, dacă doriți.

IAR VASELE MURDARE? NICIO GRIJĂ!

După ce ai terminat de gătit nu trebuie să îți faci griji de vasele murdare! Bucură-te de mai multe #momenteimpreuna alături de cei dragi!

Cu Pur și Somat, chiar și cea mai dificilă murdărie, precum grăsimea și resturile de mâncare arsă, este îndepărtată cu ușurință.

Află mai multe