Porții: 2
Ingrediente:
- 250 g spaghete integrale
- 2 avocado
- 1 cățel de usturoi
- 10 roșii cherry
- 40 g rucola
- ½ ceapă
- 4 lingurițe ulei de măsline
- 200 ml suc de portocale
- 1 linguriță sirop de agave
- ½ (zeamă) lime
- 200 ml supă de legume sau apa în care au fiert pastele
- 2 lingurițe oregano proaspăt pentru ornare
- sare
- piper
Ustensile: o oală mare cu un capac, robot de bucătărie sau blender, tocător, cuțit, o tigaie mare
Fierbe apa într-o oală mare cu un capac, la foc mediu-mare. Adaugă sare în apă și spaghete integrale. Redu focul la mediu și lasă-le la fiert circa 8 – 10 min, până devin al dente.
Între timp, prepară sosul și toppingurile. Decojește avocado și scoate sâmburele. Taie avocado în bucăți mici. Taie roșiile în patru și rucola mai grosier. Pune roșiile și rucola de-o parte pentru servire. Decojește cățelul de usturoi și toacă ceapa. Pune avocado în robotul de bucătărie sau în blender.
Adaugă în robot usturoiul, ceapa tocată, uleiul de măsline, zeama de portocale, siropul de agave și zeama de la limetă. Asezonează cu sare și piper. Amestecă la viteză maximă circa 30 de sec, până ce compoziția devine fină și cremoasă. Adaugă zeama de la legume sau apa de la paste și amestecă la viteză maximă încă 10 sec.
După ce s-au fiert pastele, scurge-le și pune-le într-o tigaie mare. Adaugă sosul de avocado și amestecă până ce pastele sunt bine acoperite. Încălzește pastele la foc mic timp de circa 2 min. Asezonează cu sare și piper și așază compoziția pe farfurii.
Înainte de servire, pune deasupra roșiile tăiate în patru.
Presară oregano proaspăt și adaugă frunzele de rucola. A se servi imediat. Poftă bună!
După ce ai terminat de gătit nu trebuie să îți faci griji de vasele murdare! Bucură-te de mai multe #momenteimpreuna alături de cei dragi!
Cu Pur și Somat, chiar și cea mai dificilă murdărie, precum grăsimea și resturile de mâncare arsă, este îndepărtată cu ușurință.