Porții: 2
Ingrediente
- 2 pulpe de pui
- 190 g de alac
- 1⁄2 de cicoare roșie
- 6 căței de usturoi
- 60 ml de oțet de mere
- 355 ml de apă
- sare
- piper
- ulei de măsline pentru prăjit
Ustensile: tocător, cuțit, clește, oală, lingură de lemn
Asezonează puiul pe ambele părți cu sare și piper.
Desfă cicoarea roșie și tai-o în fâșii subțiri. Decojește cățeii de usturoi și pisează-i.
Pune la foc mediu-mare o oală/tigaie cu pereţi înalţi și adaugă câțiva stropi de ulei de măsline. Adaugă pulpele de pui cu partea cu piele în jos și lasă-le la gătit circa 12 minute până pielea devine crocantă și maronie. Întoarce-le pe cealaltă parte și lasă-le încă circa 8 minute. Scoate-le din oală.
Mai adaugă puțin ulei de măsline în oală, dacă este necesar, și pune cățeii de usturoi. Lasă-i la prăjit circa 1 minut și apoi adaugă alacul. Asezonează cu sare și piper și lasă la gătit circa 5 minute sau până ce se simte mirosul, iar alacul este ușor prăjit. Stinge compoziția cu oțet de mere și apoi adaugă apa. Lasă compoziția să fiarbă.
După ce începe să fiarbă, adaugă puiul și lasă-l la fiert circa 20 de minute sau până ce puiul este gătit, alacul este gătit și până ce lichidul este aproape evaporat. Așază pe o farfurie alacul și puiul și servește cu frunze de cicoare roșie. Poftă bună!
După ce ai terminat de gătit nu trebuie să îți faci griji de vasele murdare! Bucură-te de mai multe #momenteimpreuna alături de cei dragi!
Cu Pur și Somat, chiar și cea mai dificilă murdărie, precum grăsimea și resturile de mâncare arsă, este îndepărtată cu ușurință.