Skip to Content

Tendințele mâncărurilor de vară în anul 2020

Cu cât zilele sunt mai calde, cu atât ne dorim mai puțin să luăm mese copioase. Mâncărurile pe timp de vară ar trebui să fie ușoare, simple și răcoritoare. Și, desigur, cât mai gustoase și mai sănătoase posibil. Îți prezentăm tendințele mâncărurilor de vară, din întreaga lume.

Înghețată pentru adulți

Dacă ai impresia că înghețata este savurată doar de cei mici, te înșeli. Pe lângă aromele obișnuite, cum ar fi ciocolată, vanilie, căpșuni, stracciatella și altele, există deja o mulțime de creații care sunt atractive în special pentru iubitorii adulți ai cremelor înghețate.

Acestea variază de la înghețată cu ciocolată neagră până la înghețată cu brânză de capră și toppig de lemn dulce. Este clar că aceste arome nu sunt foarte atractive pentru copii. Suntem curioși să vedem ce creații noi de înghețată vom întâlni în vara anului 2020.

Conținut scăzut de zahăr și alternative de îndulcitori

În general, căutarea alternativelor de îndulcitori pentru mâncărurile de vară este în plin avânt. Tot mai multe inovații de produse ajung pe rafturile supermarketurilor. Conform experților din comerț, nectarul de cartof dulce, siropul din semințe de rodie și zahărul extras din fructele călugărului sunt printre cele mai căutate și mai dulci tendințe ale îndulcitorilor pentru mâncărurile de vară.

2020 va fi anul sandvișurilor de vară

Lucrurile devin și mai plăcute cu ajutorul clasicului care se reinventează din nou și din nou: sandvișul. Fructele diverse, ardeiul Poblano și brânza Gruyere, dar și curry-ul, trufele, vișinele, aromele hawaiiene, ricotta, arțarul și iarba de limon sunt doar câteva dintre abordările prin care această gustare nemuritoare se reinventează.

Iar tendința de inovare și reinterpretare continuă , în special pe timp de vară, pe măsură ce micile afaceri de sandvișuri se ivesc peste tot, oferind și mai multe creații surprinzătoare de mâncăruri ușoare pe care le poți savura din mers. Cu excepția cazului în care dispui de venituri mari, încearcă să eviți tentația sandvișului Kobe, disponibil în Asia la aproximativ 185 de dolari.

Bucătăria vest-africană este tot mai apreciată

Mâncărurile vest-africane vor juca un rol major în tendințele mâncărurilor de vară ale anului 2020. Cu arome deosebit de răcoritoare, dominate de chili, ghimbir și iarbă de limon. Dar binecunoscutele produse alimentare ce oferă beneficii pentru sănătate, cum ar fi moringa sau fructele de tamarind, vor continua să fie populare. Ingredientele bogate în nutrienți sunt tot mai prezente în mâncăruri și băuturi și vor fi indispensabile în mâncărurile din vara anului 2020.

Băuturi răcoritoare pentru a face față vremii căluroase

Cu o băutură de vară rece în mână, este mult mai ușor să faci față zilelor fierbinți. Tendința mâncărurilor de vară: apă infuzată, condimentată cu diferite arome naturale – lămâia, lime, menta, castravetele, levănţica, rozmarinul sau ghimbirul sunt opțiunile răcoritoare cele mai căutate.

Dar și băuturile fermentate adaugă o notă răcoritoare cu aciditatea lor ușoară. Cu beneficiul că au un efect extrem de pozitiv asupra sănătății digestiei și că le poți prepara singur. Poate chiar împreună cu cei dragi, pentru că ce modalitate de a te bucura de băuturi răcoritoare este mai bună decât în aer liber cu prietenii pe timp de vară (păstrând distanța socială, desigur).

Sezonul gustărilor

Cele trei mese zilnice regulate aparțin mai degrabă trecutului. Multe persoane active nu și le mai pot permite în lumea noastră dinamică.

Cu atât mai bine că există gustări de sezon și sănătoase peste tot, puse la dispoziție de fast food-uri. Fructe proaspete și legume crocante, salate combinate și alte gustări ușor de consumat așteaptă pe rafturi. Încurajează comportamentul sustenabil: din moment ce alimentele de sezon și produse local nu trebuie să fie transportate în jurul lumii, emisiile de CO2 sunt reduse.

Tendința generală: mai multă sustenabilitate

Chiar dacă aceasta nu este o tendință directă a mâncărurilor de vară, dorim să îți atragem atenția că sustenabilitatea devine tot mai importantă. De la restaurantele care oferă paie din hârtie, la interzicerea plasticelor de unică folosință și la plasele pentru cumpărături din supermarketuri care sunt acum din materiale reciclabile, până la agricultura, unde achiziția și pregătirea alimentelor se desfășoară la un nivel tot mai sustenabil.

Cu rețete simplu de gătit, gustoase și ușoare, care vor face vara anului 2020 și mai atractivă pentru tine:

Multe dintre cele mai importante momente din viață se desfășoară preparând sau împărțind o masă, iar în acest mod creăm legături. Află mai multe idei interesante despre acest lucru în articolele noastre pline de inspirație. Inspiră-te!

Iar vasele murdare? Nicio grijă!

După ce ai terminat de gătit nu trebuie să îți faci griji de vasele murdare! Bucură-te de mai multe #momenteimpreuna alături de cei dragi. 

Cu Pur și Somat, chiar și cea mai dificilă murdărie, precum grăsimea și resturile de mâncare arsă, este îndepărtată cu ușurință.

Află mai multe

  • Pagina de pornire

  • Descoperă reţeta perfectă cu care să îi impresionezi pe cei dragi.

  • Cine a zis că spălatul vaselor este plictisitor? Cu aceste trucuri și tehnici, distracția este asigurată! (Iar cu produsele noastre cu acțiune puternică, spălatul vaselor este simplu!)