Skip to Content

Cald și igienic sau rece și eco? Care este scopul fiecărei temperaturi a mașinii de spălat vase?

Dacă mașina de spălat vase nu este prevăzută cu o setare automată sau dacă programul automat nu oferă rezultatele dorite, trebuie să știi cum poți alege programul corect manual. Citește în continuare pentru a afla temperatura corectă a mașinii de spălat vase și cel mai bun detergent Somat pentru mașina de spălat vase pentru orice, de la vase ușor murdare și pahare delicate și până la oale arse și accesorii de copt extrem de murdare.

Cum selectează programul automat temperatura corectă a mașinii de spălat vase?

Numeroase mașini de spălat vase mai noi oferă un program automat care setează cea mai bună temperatură a mașinii de spălat vase conform tipului de vase și în funcție de gradul de murdărie al acestora. Senzorii detectează nivelul de murdărie din apa din scurgere și semnalizează nevoia de temperaturi mai ridicate sau de mai multă apă până când apa folosită la clătire este curată.

Ce temperatură a mașinii de spălat vase implică cel mai mic consum?

Consultă manualul mașinii de spălat vase pentru a verifica consumul de apă și energie al anumitor cicluri de spălare specifice modelului tău. În general, programul eco ar trebui să ofere atât un consum scăzut de apă, cât și de energie. Cu toate acestea, este posibil ca un program mai scurt și la o temperatură mai scăzută să folosească mai puțină energie sau ca un program mai lung să necesite mai puțină apă. Majoritatea mașinilor de spălat vase sunt prevăzute cu un program eco. Vizionează episodul din Dishwasher Diaries de mai jos pentru a afla motivul pentru care, atunci când se folosește un detergent puternic în mașina de spălat vase, precum Somat, spălarea vaselor la o temperatură de 40 °C este suficientă pentru a curăța majoritatea vaselor.

Temperatura corectă a mașinii de spălat vase pentru articolele murdare

Dacă programul eco nu este destul de puternic pentru a curăța cele mai murdare vase, oalele arse și vasele de copt unsuroase, cel mai bine ar fi să alegi o temperatură mai ridicată a mașinii de spălat vase și să obții rezultate curate după o singură spălare, decât să fie nevoie să setezi un ciclu adițional atunci când nu ești mulțumit/ă de rezultatele programului eco. Alte cazuri în care o temperatură mai ridicată a mașinii de spălat vase poate fi necesară includ articole care trebuie să fie dezinfectate și dacă mașina de spălat vase este curățată cu soluţia de curățare intensă Somat (recomandată o dată pe lună). Dacă mașina de spălat vase este prevăzută cu o setare „heavy duty”, „intensive” sau „oale și tigăi”, aceasta va fi cea care va fi selectată pentru o temperatură mai ridicată.

Temperatura corectă a mașinii de spălat vase pentru articolele delicate

La capătul celălalt al scalei, vasele delicate, paharele pentru vin și alte articole de sticlărie fragile sunt spălate cel mai bine la o temperatură scăzută a mașinii de spălat vase. În primul rând, este puțin probabil ca aceste articole să fie extrem de murdare, așadar, nu trebuie să fie spălate cu apă caldă. În al doilea rând, căldura sau mai degrabă, o schimbare rapidă a temperaturii din mașina de spălat vase poate deteriora și vasele din sticlă și fragile. Programele delicate spală încărcătura la o temperatură scăzută a mașinii de spălat vase (chiar și mai scăzută decât programul eco), fiind urmată de o clătire cu apă mai călduță.

Detergentul corect al mașinii de spălat vase la orice temperatură

Ca o regulă generală, cu cât este mai puternic detergentul pentru mașina de spălat vase, cu atât acesta va fi mai eficient la o temperatură mai scăzută. Detergenții mai slabi pot necesita o temperatură mai ridicată. Cei mai puternici agenți de curățare, cum ar fi Somat Gold, pot furniza rezultate excelente, chiar dacă alegi o temperatură scăzută sau o setare eco. Pe de o parte, Somat Classic funcționează mai bine în prezența unor încărcături obișnuite și poate avea nevoie de o temperatură mai ridicată pentru a face față vaselor extrem de murdare. Pentru majoritatea gospodăriilor, merită să ții la îndemână două tipuri diferite de detergenți și să îi folosești prin alternare în funcție de gradul de murdărie a vaselor și temperatura la care le speli.

Produse înrudite

 • Aditivi
 • Tablete clasice
 • Detergent lichid multifunc­ţional
 • Capsule Somat Excellence 4 in 1
 • Tablete Multifuncţionale
  Tablete Multifuncţionale

Articole înrudite

 • Cum poți încărca o mașină de spălat vase pentru a obține cele mai bune rezultate
 • Ce se întâmplă în interiorul mașinii de spălat vase atunci când închizi ușa?
  Ce se întâmplă în interiorul mașinii de spălat vase atunci când închizi ușa?
 • Sfaturi privind apa dură care poate afecta mașina de spălat vase
  Sfaturi privind apa dură care poate afecta mașina de spălat vase
 • Cel mai bun detergent pentru mașina ta de spălat vase
  Cel mai bun detergent pentru mașina ta de spălat vase
 • Cum se poate scăpa de mirosurile neplăcute din mașina de spălat vase
  Cum se poate scăpa de mirosurile neplăcute din mașina de spălat vase
 • De ce este mai bun detergentul fără fosfați pentru mașina de spălat vase pentru mediul înconjurător?
 • Mașina de spălat vase este cel mai sustenabil mod de spălare?
 • Cum să protejezi paharele împotriva depunerilor de calcar în mașina de spălat vase
 • Cum se pot curăța cele mai murdare vase în mașina de spălat vase