Skip to Content

Delicat și solicitant - cum să protejezi paharele în mașina de spălat vase

Paharele sunt divele universului mașinii de spălat vase. Ai fi tentat/ă să crezi că acestea ar trebui să fie ușor de curățat, însă ele sunt sursa a numeroase probleme, încât te întrebi uneori dacă se merită chinul. Noi explicăm de ce mașina de spălat vase este cu adevărat cel mai bun loc în care să îți cureți paharele, cum poți evita coroziunea și petele de depuneri de calcar, utilizând câțiva aditivi de bază și oferim o serie de sfaturi specifice încărcării mașinii de spălat vase care te vor ajuta să eviți spargerea paharelor.

Cum să previi spargerea paharelor în mașina de spălat vase

Cu toții știm sentimentul de a fi obligat să alegi între  a spăla manual un pahar de vin frumos  și delicat (deoarece ne facem griji ca acesta să nu se spargă) și de a-l introduce în mașina de spălat vase (deoarece știm că acesta va ieși strălucitor și mai curat decât ar putea fi vreodată după o spălare manuală). O mașină de spălat vase bine întreținută și detergentul corect vor produce un rezultat mai bun, fără îndoială, însă ce putem face pentru a minimiza riscul ca paharele să se spargă în timpul spălării? Iată câteva sfaturi și trucuri inteligente:

1. Contrar opiniilor, agitarea nu este principalul motiv pentru care paharul se sparge în mașina de spălat. Paharele nu sunt aruncate peste tot, ci sunt ușor pulverizate cu apă, lucru ce nu ar trebui să le deterioreze dacă mașina de spălat vase este încărcată corect. Cu toate acestea, vina poate aparține unei temperaturi ridicate. Spală pahare delicate în cadrul unui ciclu dedicat sau, dacă mașina nu este prevăzută cu unul, la o setare cu temperatură scăzută.

2. Încarcă întotdeauna paharele delicate pe raftul superior al mașinii de spălat vase. Temperatura este mai scăzută și nivelul de pulverizare cu apă este mai puțin intens în acest caz. Dacă trebuie să introduci vase de sticlă mai mari sau carafe pe raftul inferior, asigură-te că acestea au fost introduse în siguranță și că folosești un ciclu cu temperatură scăzută.

3. Dacă mașina de spălat vase este prevăzută cu fante specifice picioarelor de pahare pentru vin, folosește-le. Este posibil ca acestea să se afle la marginea micului raft rabatabil de pe fiecare parte a coșului superior, unde se introduc de obicei ustensilele mari.

4. Dacă paharele pentru vin sunt prea înalte pentru a fi introduse vertical, poate ar trebui să reglezi înălțimea coșului superior. De obicei, ne gândim doar la soluţia de a muta coșul mai sus pentru a încadra farfuriile mari pentru cină în raftul inferior, însă îl poți muta și mai jos pentru a încadra paharele mari pentru vin.

5. Unele mașini de spălat vase sunt prevăzute cu un raft dedicat paharelor pentru vin, alți fabricanți le oferă ca un articol opțional care poate fi achiziționat separat. De asemenea, poți cumpăra accesorii pentru mașina de spălat vase concepute în mod special pentru a păstra paharele pentru vin în siguranță în mașina de spălat vase. Acestea vin sub formă de inserții asemănătoare coșului pentru tacâmuri sau stabilizatoare de silicon care se atașează la colțurile mașinii de spălat vase și la piciorul unui pahar pentru vin.

Cum să previi petele de apa provenite de la depunerile de calcar de pe pahare

Petele de depuneri de calcar pe pahar sunt un indicator al apei dure. Citește articolul nostru privind abordarea apei dure și a depunerilor de calcar pentru a afla mai multe. Folosirea tabletelor sau a gelurilor multifuncționale, precum Somat All in OneSomat GoldSomat Gold Gel sau Somat All in One gel cu sare dedurizantă şi soluţie de clătire integrate în formulă, va proteja paharele împotriva reziduurilor albe și a petelor de apă asociate depunerilor de calcar. Cu toate acestea, dacă apa este mai dură de 21 °dH (grade de duritate germană) sau se folosește un detergent fără sare, precum Somat Classic, va trebui să adaugi sare Somat şi soluţie de clătire Somat în mașina de spălat vase. Soluţia de clătire Somat asigură faptul că paharele ies mai mult decât strălucitoare. Odată ce faci acest lucru, problemele legate de depunerile de calcar vor fi un lucru ce ține de trecut.

You need to accept cookies to play this video

Produse înrudite

 • Aditivi
 • Tablete clasice
 • Detergent lichid multifunc­ţional
 • Capsule Somat Excellence 4 in 1
 • Tablete Multifuncţionale
  Tablete Multifuncţionale

Articole înrudite

 • Cum poți încărca o mașină de spălat vase pentru a obține cele mai bune rezultate
 • Ce se întâmplă în interiorul mașinii de spălat vase atunci când închizi ușa?
  Ce se întâmplă în interiorul mașinii de spălat vase atunci când închizi ușa?
 • Sfaturi privind apa dură care poate afecta mașina de spălat vase
  Sfaturi privind apa dură care poate afecta mașina de spălat vase
 • Cel mai bun detergent pentru mașina ta de spălat vase
  Cel mai bun detergent pentru mașina ta de spălat vase
 • Cum se poate scăpa de mirosurile neplăcute din mașina de spălat vase
  Cum se poate scăpa de mirosurile neplăcute din mașina de spălat vase
 • De ce este mai bun detergentul fără fosfați pentru mașina de spălat vase pentru mediul înconjurător?
 • Ce temperatură a ciclului de spălare implică cel mai mare consum?
 • Mașina de spălat vase este cel mai sustenabil mod de spălare?
 • Cum se pot curăța cele mai murdare vase în mașina de spălat vase