Skip to Content

Sfaturi privind apa dură care poate afecta mașina de spălat vase

Ce este apa dură și de ce distruge mașina de spălat vase? Explicăm cauzele depunerilor de calcar și îți împărtășim sfaturile noastre privind combaterea efectelor apei dure cu ajutorul aditivilor pentru mașina de spălat vase. Un mic secret: să trăiești cu apa dură nu este atât de dificil!

You need to accept cookies to play this video

Ce sunt depunerile de calcar? Ce înseamnă apa dură?

Pe scurt, depunerile de calcar reprezintă rezultatul vizibil al apei dure. O vei remarca dacă există urme albe pe pahare după folosirea mașinii de spălat vase, dacă găsești în mod regulat pete de apă pe vase și dacă există o acumulare de culoare gri sau albă în jurul ușii mașinii de spălat vase. Dacă observi aceste semne evidente, vei ști că apa este dură. Ce înseamnă acest lucru? Dacă locuiești într-o zonă cu apă dură, apa care iese din robinet are un conținut ridicat de minerale, deoarece aceasta a fost filtrată prin calcar și var. Particulele fine de carbonat de magneziu și carbonat de calciu filtrate din aceste straturi de rocă sunt suspendate în apa obișnuită de la robinet și nu sunt dăunătoare pentru noi, sub nicio formă. Cu toate acestea, ele sunt dăunătoare aparatelor electrocasnice, cum ar fi ibricul, mașina de spălat rufe și mașina de spălat vase, dacă se permite acumularea acestora sub formă de depuneri de calcar. Dacă nu ești sigur/ă că apa este dură...atunci, probabil, nu este, însă te poți adresa consiliului local, care îți va comunica nivelul exact al durității din zona ta.

Cum să previi depunerile de calcar cu ajutorul sării pentru mașina de spălat vase

Cel mai bun mod de a aborda apa dură este prevenirea, în primul rând, a acumulării acesteia sub formă de depuneri de calcar. Produsele Somat oferă niveluri diferite de protecție împotriva depunerilor de calcar în funcție de nivelul durității apei. Detergenții multifuncţionali pentru mașina de spălat vase au o formula  cu acțiune multiplă care conțin deja sare pentru mașinile de spălat vase, în cantitate suficientă pentru un anumit nivel de duritate a apei. De exemplu, Somat All in OneSomat GoldSomat Gold Gel şi Somat Gel All in One. Acestea protejează mașina împotriva acumulării de depuneri de calcar și previn reziduurile albe pe pahare, precum și petele de apă pe vasele spălate în apă cu până la 21 °dH (grade de duritate).

Cu toate acestea, dacă apa este mai dură de atât sau dacă se folosește un detergent fără sare, cum ar fi Somat Classic, va trebui să adaugi sare separat. Deși din punct de vedere chimic, aceasta este clorura de sodiu, la fel ca sarea de masă, nu poți folosi sare de masă obișnuită în mașina de spălat vase, deoarece granulația fină a acesteia poate deteriora mașina de spălat vase. Sarea pentru mașina de spălat dedurizează apa atrăgând particulele fine de magneziu și calciu și previne depozitarea acestora pe vase, pahare sau piesele mașinii de spălat vase. Aceasta vine într-un ambalaj mare, care se pune în compartimentul special pentru sarea dedurizantă, care se află pe baza metalică a mașinii de spălat vase de sub raftul inferior. Acesta poate părea a fi un mic recipient odată ce deșurubezi capacul, continuă să torni, vei rămâne uimit/ă de cât de multă sare poate reține. Nu trebuie să îţi faci griji dacă unitatea pentru sarea deduriyantă este plină cu apă. Aceasta trebuie să se amestece cu apa și să se dizolve pentru ca să își facă efectul. Vizionează videoclipul de mai jos pentru a vedea cum funcționează.

Cum se îndepărtează depunerile de calcar cu ajutorul decalcifiantului

Acum că știi cum să previi depunerile de calcar în mașina de spălat vase, sperăm că nu vei mai întâmpina niciodată probleme cu apa dură. Desigur, cu excepția cazului în care ai un dulap plin de pahare cu acel reziduu alb neplăcut și vase cu pete de apă pe ele. Vestea bună este că acestea vor ieși strălucitor de curate următoarea dată când le vei spăla cu noile tablete/noul gel cu acțiune multiplă sau odată ce începi să adaugi sare pentru mașina de spălat vase în aceasta. Vestea proastă este că acumularea de depuneri de calcar pe mașină nu este chiar atât de ușor de îndepărtat. Dacă observi straturi groase și dure de depuneri de calcar în mașină, folosește soluţia de curățare intensă Somat pentru a le îndepărta și pentru a preveni astfel deteriorarea mașinii. O idee bună ar fi să efectuezi un ciclu de curățare intensă o dată pe lună pentru a asigura faptul că apa dură nu deteriorează în vreun fel mașina de spălat vase.

Produse înrudite

 • Aditivi
 • Tablete clasice
 • Detergent lichid multifunc­ţional
 • Capsule Somat Excellence 4 in 1
 • Tablete Multifuncţionale
  Tablete Multifuncţionale

Articole înrudite

 • Cum poți încărca o mașină de spălat vase pentru a obține cele mai bune rezultate
 • Ce se întâmplă în interiorul mașinii de spălat vase atunci când închizi ușa?
  Ce se întâmplă în interiorul mașinii de spălat vase atunci când închizi ușa?
 • Cel mai bun detergent pentru mașina ta de spălat vase
  Cel mai bun detergent pentru mașina ta de spălat vase
 • Cum se poate scăpa de mirosurile neplăcute din mașina de spălat vase
  Cum se poate scăpa de mirosurile neplăcute din mașina de spălat vase
 • De ce este mai bun detergentul fără fosfați pentru mașina de spălat vase pentru mediul înconjurător?
 • Ce temperatură a ciclului de spălare implică cel mai mare consum?
 • Mașina de spălat vase este cel mai sustenabil mod de spălare?
 • Cum să protejezi paharele împotriva depunerilor de calcar în mașina de spălat vase
 • Cum se pot curăța cele mai murdare vase în mașina de spălat vase