Skip to Content

Ce se întâmplă în interiorul unei mașini de spălat vase? Videoclipurile realizate cu camera de acțiune ne permit să aruncăm o privire!

Te-ai întrebat vreodată ce se întâmplă în interiorul mașinii de spălat vase atunci când închizi ușa? Spre deosebire de majoritatea mașinilor de spălat rufe, unde poți vedea cum crește nivelul apei, cum se formează spuma și cum este clătită din nou, maşina de spălat vase creează puțin mister. O poți compara cu întrebarea privind becul din interiorul frigiderului (atenție, dezvăluire: acesta se stinge atunci când închizi ușa), însă răspunsul este puțin mai complex. Datorită utilizatorilor YouTube înarmați cu camere video de acţiune impermeabile, nu ne mai mirăm de ceea ce se petrece în interiorul unei mașini de spălat vase. Videoclipurile acestora prezintă fiecare etapă a ciclului de spălare.

Videoclipuri cu ceea ce se întâmplă în interiorul mașinii de spălat vase, un format video pentru YouTube în sine

Pe YouTube există atât de multe videoclipuri realizate „în interiorul mașinii de spălat vase”, încât ai șansa de a găsi unul care să arate cu exactitate ce se întâmplă în interiorul modelului pe care îl deții. Succesul acestor videoclipuri demonstrează faptul că acesta este un proces care stârnește curiozitatea multor persoane. Unul dintre cele mai populare videoclipuri de acest gen are peste nouă milioane de vizualizări! Atenție: comentariile YouTube indică faptul că vizionarea acestor videoclipuri are un efect ciudat de calmare, dar creează totodată și dependență.

Videoclipurile realizate cu camera de acţiune arată fiecare etapă a ciclului de spălare

În afară de factorul de curiozitate, de ce ar viziona atât de multe persoane un videoclip care arată ce se întâmplă la interiorul unei mașini de spălat vase? Dorim să credem că persoanele se auto-educă. La urma urmei, dacă vezi ce se întâmplă în interiorul mașinii de spălat vase, înțelegi modul acesteia de funcționare, facilitând astfel încărcarea corectă a mașinii de spălat vase și remedierea problemelor comune legate de mașina de spălat vase. Însă, mai întâi, haide să parcurgem etapele prezentate în aceste videoclipuri și să explicăm ceea ce vedem.

 1. Baza mașinii de spălat vase se umple cu apă. Observă cât de puțină apă este necesară. Apa care pătrunde în mașina de spălat vase poate fi deja caldă sau va fi încălzită în interior.
 2. Apa este pompată în brațele de pulverizare. Acestea încep să se rotească rapid, pulverizând în întreaga mașină de spălat vase apa.
 3. Dozatorul de detergent se deschide și tableta, pudra sau gelul din acesta este eliberat în mașină.
 4. În funcție de poziția camerei, poți vedea cum detergentul se dizolvă încet în apa caldă. Acesta nu formează multă spumă, ceea ce este un lucru bun (fapt confirmat de orice persoană care și-a distrus mașina de spălat vase după ce a adăugat detergent obișnuit pentru vase).
 5. Apa murdară se scurge, iar apa curată este pompată în interior pentru clătire.
 6. În sfârșit, etapa de uscare este...ei bine, e ca și cum ai privi cum se usucă apa, așadar, hai să ne rezumăm la atât.

Videoclipurile realizate cu camerele de acţiune ne ajută să înțelegem ce se întâmplă în interiorul mașinii de spălat vase

 1. Mai întâi de toate, videoclipurile cu mașini de spălat vase ajută la demontarea unor mituri reale și la eliminarea câtorva fantezii cu privire la ceea ce se întâmplă în interiorul unei mașini de spălat vase. Una dintre cele mai comune neînțelegeri referitoare la mașinile de spălat vase este cea conform căreia acestea se umplu cu apă la fel ca o mașină de spălat rufe. Vasele nu se scufundă în apă și nici nu sunt frecate de către zânele mașinii de spălat vase, înarmate cu periuțe și bureți (desigur, cu excepția cazului în care zânele intră în ascunzătoare de îndată ce observă camera) Probabil, nu vom ști niciodată ;)).
 2. De îndată ce vezi că brațele de pulverizare se rotesc, fiind acționate numai de forța apei, vei ști cât este de important ca duzele să nu prezinte resturi și depuneri de calcar. Folosește sare și curăță mașina de spălat vase periodic pentru a o menține în stare de funcționare.
 3. Un videoclip realizat „în interiorul mașinii de spălat vase” pentru modelul tău te poate ajuta să încarci mașina de spălat vase mai eficient.
 4. Văzând cât de puțină apă folosește mașina de spălat vase,  până și cea mai sceptică persoană care spală manual va fi convinsă că acesta este modul cel mai economic și mai ecologic de a spăla vasele.

Produse înrudite

 • Aditivi

 • Tablete clasice

 • Detergent lichid multifunc­ţional

 • Tablete Multifuncţionale

  Tablete Multifuncţionale

 • Excellence 4 in 1

Articole înrudite

 • Cum se pot curăța cele mai murdare vase în mașina de spălat vase
 • Cum se poate scăpa de mirosurile neplăcute din mașina de spălat vase
  Cum se poate scăpa de mirosurile neplăcute din mașina de spălat vase
 • Ce temperatură a ciclului de spălare implică cel mai mare consum?
 • Cel mai bun detergent pentru mașina ta de spălat vase
  Cel mai bun detergent pentru mașina ta de spălat vase
 • Cum poți încărca o mașină de spălat vase pentru a obține cele mai bune rezultate
 • Cum să protejezi paharele împotriva depunerilor de calcar în mașina de spălat vase
 • De ce este mai bun detergentul fără fosfați pentru mașina de spălat vase pentru mediul înconjurător?
 • Mașina de spălat vase este cel mai sustenabil mod de spălare?
 • Sfaturi privind apa dură care poate afecta mașina de spălat vase
  Sfaturi privind apa dură care poate afecta mașina de spălat vase