Skip to Content

Elimina mirosurile neplacute din masina de spalat vase

Vasele ies din mașina de spălat vase scârțâind de curățenie, însă în mașină încă mai este un miros urât? Miroase ciudat mașina de spălat vase înainte sau după curățare? De la soluţia de curățare a mașinia de spălat vase și până la deodorantul pentru mașina de spălat vase, îți explicăm ce să faci pentru ca vasele tale să miroasă la fel de curat precum arată.

Cum se curăță mașina de spălat vase cu soluţia de curățare a maşinii de la Somat

Dacă mașina de spălat vase miroase urât, este timpul să o cureți temeinic. Din fericire, aceasta este o sarcină simplă și una care cel mai bine ar fi să fie efectuată în mod regulat pentru a preveni mirosurile și pentru a evita reparațiile costisitoare. Urmează doar instrucțiunile de mai jos, pas cu pas:

1. Cel mai probabil vina aparține resturilor organice care se acumulează în partea inferioară a mașinii de spălat vase. Curăță filtrele care previn blocarea resturilor de mâncare, a grăsimii și a altor reziduuri în mașina de spălat vase imediat după finalizarea unui ciclu de spălare. Majoritatea mașinilor sunt construite într-un mod similar, însă păstrează manualul la îndemână pentru a consulta specificațiile modelului.

2. Scoate raftul inferior pentru a avea acces la filtru. Este posibil să fie nevoie să scoți un capac metalic de mari dimensiuni, care, de asemenea, poate avea o acumulare de negreală sau resturi de alimente blocate pe acesta (în acest caz, curăță-l). Centrul bazei metalice este prevăzut cu un filtru de plastic, care ar trebui să se deșurubeze cu ușurință. Este posibil să trebuiască să porți mănuși, deoarece acesta este momentul în care lucrurile devin murdare.

3. Trece filtrul pe sub un robinet cu apă caldă, apoi curăță-l cu apă caldă cu detergent. Folosește o perie veche, dacă este posibil, la urma urmei, aceasta este cantitatea de deșeuri alimentare acumulate în decursul unei luni (sau chiar a mai multor luni). Dacă întâmpini probleme privind îndepărtarea negrelii, scufundă filtrul în apă caldă pentru câteva momente, apoi șterge-l cu o soluţiede curățare mașinii de spălat vase.

4. Reașează filtrul și șterge mașina de spălat vase la interior cu o soluţie de curățare mașinii , mai ales, în jurul ușii. Este posibil să fie nevoie să folosești o soluţie de curăţare pentru depunerile de calcar. Dacă observi o acumulare semnificativă de depuneri de calcar, de asemenea, trebuie să te asiguri că folosești sare pentru mașina de spălat vase, care compensează nivelurile de apă dură.

5. Folosește o soluţie de curăţare intensă a maşinii de spălat vase pentru a îndepărta orice grăsime sau depunere de calcar rămasă în țevi, supape și tuburi pe care nu le poți curăța manual. Somat pune la dispoziție o soluţie de curăţare intensă, care este adăugat la ciclul cel mai fierbinte, într-o mașină goală. Videoclipul de mai jos prezintă modul în care acesta funcționează.

You need to accept cookies to play this video

Tabletele de curățare a mașinii Somat sunt mai delicate, așadar, pot fi folosite în timpul spălării unei încărcări normale. Vezi cum funcționează acestea în videoclipul de mai jos.

Cum se păstrează mașina de spălat vase curată?

Pașii privind curățarea mecanică și chimică de mai sus trebuie urmați aproximativ o dată pe lună. Poți reduce prezența resturilor de alimente în filtru răzuind întotdeauna farfuriile înainte de a le introduce în mașina de spălat vase. Cu toate acestea, nu clăti farfuriile, deoarece acest lucru poate afecta în mod negativ randamentul produsului de curățare. În sfârșit, pentru a evita un miros de mucegai de la apa stătută, lasă ușa mașinii deschisă după finalizarea unui ciclu pentru a o aerisi pentru o vreme.

Cu Somat Deo Duo-Perls, mașina de spălat vase miroase a curat

Desigur, există o etapă în cadrul procesului de curățare atunci când mirosurile emanate de mașina de spălat vase sunt imposibil de eliminat în totalitate și anume, atunci când mașina de spălat vase este plină cu vase care încă nu sunt curate. Acest lucru devine o problemă dacă vă ia mai multe zile pentru a o încărca complet și/sau atunci când afară este cald. În aceste cazuri, deodorantul pentru mașina de spălat vase este aliatul tău. Somat Deo Duo-Perls lasă în maşina e spăalat vase un miros plăcut de lămâie sau portocală cu rol de neutralizare a mirosurilor neplăcute s. Maşina de spălat vase este reîmprospătată odată cu fiecare ciclu și durează până la 60 de spălări. Vezi cum funcționează acestea în videoclipul de mai jos.

You need to accept cookies to play this video

Produse înrudite

 • Tabletele somat împotriva depunerilor de calcar

  Curățare în profunzime împotriva depunerilor de calcar cu tabletele Somat pentru curățarea mașinii de spălat

 • Somat sare dedurizantă pentru mașina de spălat vase

  Protejați-vă mașina de spălat vase și îmbunătățiți-i performanța în timp, asigurând un ciclu de viață prelungit al mașinii cu Somat Sare Dedurizantă pentru mașina de spălat vase.

 • Somat soluție pentru clătire

  Somat Soluție pentru Clătire a fost conceput pentru a face paharele si vasele să se usuce mai rapid, să acționeze împotriva petelor de apă și să asigure strălucire.

 • Soluție pentru curățare intensă a mașinii de spălat vase

  Somat Soluție Pentru Curățare Intensă curăță în profunzime locurile greu accesibile ale mașinii de spălat vase: brațe de pulverizare, filtru, pompă de apă și țevi.

Articole înrudite

 • Cum se pot curăța cele mai murdare vase în mașina de spălat vase
 • Ce temperatură a ciclului de spălare implică cel mai mare consum?
 • Ce se întâmplă în interiorul mașinii de spălat vase atunci când închizi ușa?
  Ce se întâmplă în interiorul mașinii de spălat vase atunci când închizi ușa?
 • Cel mai bun detergent pentru mașina ta de spălat vase
  Cel mai bun detergent pentru mașina ta de spălat vase
 • Cum poți încărca o mașină de spălat vase pentru a obține cele mai bune rezultate
 • Cum să protejezi paharele împotriva depunerilor de calcar în mașina de spălat vase
 • De ce este mai bun detergentul fără fosfați pentru mașina de spălat vase pentru mediul înconjurător?
 • Mașina de spălat vase este cel mai sustenabil mod de spălare?
 • Sfaturi privind apa dură care poate afecta mașina de spălat vase
  Sfaturi privind apa dură care poate afecta mașina de spălat vase